Η ωμή συμβουλή του νονού της Τεχνητής Νοημοσύνης για την εποχή του ΑΙ
Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: Παράδοση απινιδωτή στη Μεγαλόχαρη και δράσεις εκπαίδευσης πολιτών
Γ.Ν. Άρτας: Ενημερωτική δράση στο Λύκειο Ανέζας για το άγχος και το στρες
Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου: Ανιστόρητες συκοφαντίες σε βάρος Περιφερειάρχη και ΠΤΑΗ
«Από την Καταστροφή στη Δημιουργία»: Μαθητικές φωνές και εικαστικές διαδρομές ειρήνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στην Άρτα – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και ανήλικη κόρη

ΠΟΕΔΗΝ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τις δραματικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της δημόσιας υγείας επιχειρούν να αναδείξουν οι υγειονομικοί που μετέχουν στο «Καραβάνι Υγείας» το οποίο προχθές έκανε στάση και στην Ήπειρο, συγκεκριμένα στα Γιάννενα, έδρα των δύο μεγάλων περιφερειακών νοσοκομείων.
Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν δύο άμαξες, συμβολίζοντας τα απαρχαιωμένα ασθενοφόρα και οι διαδηλωτές που ακολουθούσαν είχαν υψωμένες μαύρες σημαίες, δηλωτικές της κατάστασης στον κλάδο.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική κατάρρευση του ΕΣΥ, που διασώζεται χάρη στις δωρεές και τις φιλανθρωπικές δράσεις.
«Το 4ο Μνημόνιο δεν θα περάσει αντουφέκιστο και από τον κλάδο της υγείας. Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία συνεχώς μειώνονται, τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει και δεν ακούσαμε ούτε μία συγγνώμη για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Γυρίζουν το ΕΣΥ 40 χρόνια πίσω και λένε μόνο ψέματα για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τη στιγμή που 1500 νοσηλευτές είναι αποσπασμένοι σε γραφεία», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.
