Με επιτυχία εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μαθητές στα Ιωάννινα
Ανακοίνωση εργασιών λήψης δεδομένων κατά μήκος δημόσιων δρόμων – Ν. Άρτας
Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό
Κουρά αιγοπροβάτων: Μέτρα βιοασφάλειας για την αποτροπή νοσημάτων
ΟΑΣΝΑ: Παρέμβαση για τον μαύρο ακανθώδη αλευρώδη με αιχμές στη διαχείριση του ζητήματος
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Judo U14 και U12 στην Άρτα

Σοβαρή επιβάρυνση δέχθηκε η Ηγουμενίτσα, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λόγω της συσσώρευσης φύλλων και φερτών υλικών που έφραξαν τα φρεάτια. Συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν συνεχώς για την αποκατάσταση της ροής, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντλήσει νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια.
Αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν και στη Σαγιάδα καθώς και στον δρόμο προς το Μαυρούδι, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη στον επαρχιακό δρόμο Ηγουμενίτσας–Πλαταριάς μετά από κατολισθήσεις.
Η Παραμυθιά κατέγραψε το μεγαλύτερο ύψος βροχής, φτάνοντας τα 155 χιλιοστά, ενώ υψηλές τιμές σημειώθηκαν επίσης σε:
· Πάπιγκο: 96,2 χιλιοστά
· Κόνιτσα: 84,8 χιλιοστά
· Θεοδώριανα Άρτας: 67,8 χιλιοστά
· Καταρράκτης Άρτας: 54,2 χιλιοστά
· Βωβούσα: 43,6 χιλιοστά
· Πράμαντα: 101 χιλιοστά
Πολλές ορεινές ζώνες παρουσίασαν σημαντικές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων. Προβλήματα καταγράφηκαν:
· Στα ορεινά της Κόνιτσας
· Στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων
· Στο δίκτυο προς Μαστοροχώρια, Πυρσόγιανη και Βούρμπιανη
Σε αρκετές περιπτώσεις, τμήματα δρόμων υποχώρησαν ή υπέστησαν φθορές από τα ορμητικά νερά, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε έργα υπογειοποίησης ηλεκτρικών καλωδίων.
Υπό δύσκολες συνθήκες επιχειρούσε η Πυροσβεστική, καθώς σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου χρειάστηκε να απεγκλωβίσει συνολικά τέσσερις κτηνοτρόφους.
Στους Μελισσουργούς, δύο βοσκοί αποκλείστηκαν όταν η διάβαση του δρόμου έγινε αδύνατη λόγω της έντονης ροής ρέματος. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βορείων Τζουμέρκων τους μετέφερε με ασφάλεια.
Στο Καβαλάρι Ζαγορίου, εγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων όταν τα νερά χειμάρρου απέκοψαν την πρόσβαση. Άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μηλιωτάδων και της 5ης ΕΜΑΚ έστησαν επιχείρηση διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς τα φαινόμενα, αν και βαίνουν μειούμενα, αναμένεται να διατηρηθούν για λίγο ακόμη με σημαντική υποχώρηση της κακοκαιρίας να αναμένεται από την Κυριακή. Συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν μετακινήσεις σε σημεία όπου υπάρχουν χείμαρροι, κατολισθήσεις ή σημεία περιορισμένης ορατότητας.
