Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου – Σε δύο δόσεις οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή
ΔΥΠΑ: Από 20 Απριλίου αιτήσεις για επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
Συνάντηση Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ
Μερόπη Τζούφη: «Η κυβέρνηση επιτρέπει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία»
Πρέβεζα: Άμεση σύλληψη για απόπειρα κλοπής σε επιχείρηση

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Μιχάλης Κοτσαρίνης, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το χρηματοδοτικό σκέλος του έργου, που αποτέλεσε αντικείμενο δημόσιας συζήτησης και πολιτικής αντιπαράθεσης.
Όπως ανέφερε, το ποσό του 1.500.000 ευρώ που υπολείπεται για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου ήταν γνωστό στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
Για την ιστορία, στις 31 Οκτωβρίου 2023, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Χρήστος Τσιρογιάννης είχε αποστείλει έγγραφο προς:το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανάση,τον Υπουργό κ. Σκυλακάκη, και τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά, ζητώντας την πρόσθετη χρηματοδότηση του παραπάνω ποσού για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο.
Το αίτημα αυτό δεν έτυχε απάντησης, και εν συνεχεία, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, ο τότε Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση του έργου χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η επιπλέον χρηματοδότηση.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως τόνισε ο κ. Κοτσαρίνης, παρουσιάζει με πλήρη διαφάνεια τα πραγματικά δεδομένα και συνεχίζει μεθοδικά τις ενέργειες για τη διασφάλιση όλων των απαιτούμενων πόρων, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και τη λειτουργικότητά του.
«Η κοινωνία της Άρτας αξίζει ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο Open Mall. Εμείς εργαζόμαστε με ευθύνη, διαφάνεια και επιμονή για να το δούμε να ολοκληρώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.
