«Επίσης όπως καταδείχθηκε, η προς μελέτη οδοποιία δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά ως προς την επάρκεια των μελετώμενων οδών, με αυτά τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, για την κάλυψη των αναγκών του έργου. Τέλος, θα ήταν ιδανικό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων:
• Το αιολικό δυναμικό της περιοχής και την όσο το δυνατό ακριβή γνώση της συμπεριφοράς του ανέμου(ένταση του ανέμου και τις διακυμάνσεις αυτού σε μέτρο και διεύθυνση στην περιοχή εγκατάστασης με την χρήση ανεμολογικού ιστού και την επεξεργασία των δεδομένων του για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα).
• Η εγκατάσταση να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η επιλεγμένη θέση να είναι αποδεκτή από την τοπική κοινότητα και να είναι σύμφωνη με τους περιβαλλοντικούς όρους.
• Να ληφθεί υπόψη το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων εγκατάστασης των Α/Γ.».
Επίσης η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε. για τα έργα:
- «Λατομείο σχιστολιθικών πλακών, στη θέση «Μονοδένδρι» της Τ.Κ. Παραποτάμου του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση).
- Λατομείο μαρμάρων στη θέση «Σταυρός» της Δ.Ε. Εγνατίας, Τ.Κ. Χρυσοβίτσης του Δ. Μετσόβου, Π.Ε. Ιωαννίνων» (αρνητική γνωμοδότηση).