Άρτα: Αυτοδιοικητικά πρόσωπα στο προσκήνιο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου – Σε δύο δόσεις οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή
ΔΥΠΑ: Από 20 Απριλίου αιτήσεις για επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
Συνάντηση Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ
Μερόπη Τζούφη: «Η κυβέρνηση επιτρέπει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία»

Με το συνδυασμό «Επιμελητηριακή Αλλαγή» διεκδικεί την Προεδρία του Επιμελητηρίου Άρτας ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας και πλέον εκ νέου Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας. Με εμπειρία ετών «στην πλάτη του», αλλά και με θετικό πρόσημο το έργο του μέσα από τις εντατικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του για όλα τα θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ο κ. Χουλιάρας ρίχνεται εκ νέου στον αγώνα για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Άρτας, με μοναδικά κίνητρά του την προσφορά βοήθειας και στήριξης των επιχειρηματιών του τόπου μας, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου και την αύξηση εισροής χρήματος στην πόλη μας. Ο κ. Χουλιάρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, όντας αισιόδοξος και εμφανώς ικανοποιημένος από το έργο που ο ίδιος έχει καταφέρει να παραγάγει όλα αυτά τα χρόνια τόσο μέσα από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας όσο και ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. «Είμαι περήφανος που μέσα από τον Εμπορικό Σύλλογο καταφέραμε να φέρουμε αυτά τα 12-13 εκατομμύρια ευρώ για το Open Mall, που ό,τι και να λένε κάποιοι, όσο κι αν κατηγορούν, αυτά τα χρήματα δεν θα έρχονταν ποτέ για την ανάπλαση των 25.000 τμ. στο κέντρο της Άρτας. Είμαστε από τους ανθρώπους που είναι μέσα στην κοινωνία ενεργοί, δεν καθόμαστε πίσω από ένα γραφείο, αλλά αντιθέτως βάζουμε «πλάτες» για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε και να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας.
Και συνέχισε «Είναι η δεύτερη φορά που κατέρχομαι σε εκλογές του Επιμελητηρίου Άρτας, πλέον με περισσότερη εμπειρία και σίγουρα με περισσότερα πράγματα να κάνουμε μέσα από τη νέα διοίκηση. Καταρχήν, θα σας πω τα πέντε ΔΕΝ μου:
• Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το Επιμελητήριο για να κατέβω υποψήφιος στην κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση ή την περιφέρεια.
• Δεν έχουμε πίσω μας κάποιο πολιτικό κόμμα, έχω αποδείξει ότι συνεργάζομαι με την κάθε κυβέρνηση και τον κάθε δήμαρχο όλα αυτά τα χρόνια.
• Δεν έχουμε κάποια οικονομικά συμφέροντα να μας στηρίζουν.
• Δεν πρόκειται να πληρώσουμε καμία συνδρομή σε κανέναν επιχειρηματία για να μας ψηφίσει και
• Δεν θεωρώ το Επιμελητήριο δεύτερό μου σπίτι, γιατί στο σπίτι πηγαίνω για να ξεκουράζομαι και να κοιμάμαι, αντιθέτως θεωρώ το Επιμελητήριο εργασιακό χώρο με πολλές απαιτήσεις, με πολλά πράγματα που πρέπει να προσφέρουμε τόσο στους συναδέλφους επιχειρηματίες όσο και στην πόλη μας, και σίγουρα να προστατεύσουμε κατά βάση τους συναδέλφους μας!
Το εύρος των εργασιών του Επιμελητηρίου είναι πολύ μεγάλο με μεγάλες δυνατότητες και σίγουρα μπορούν να γίνουν πολλά νέα πράγματα που δεν έγιναν στο παρελθόν, καθώς οι εποχές αλλάζουν και όπως όλοι, έτσι εξελίσσεται και το Επιμελητήριο προς την πρόοδο και την ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, είμαστε ανοιχτοί προς τη συνεργασία με όλους, με όλα τα μέλη της νέας διοίκησης που θα εκλεγούν, εμείς δεν έχουμε ούτε κομματικά στεγανά ούτε βλέπουμε ως αντιπολίτευση μέλη που δεν ανήκουν στο συνδυασμό μας… Όλοι εδώ θα συνεργαστούμε για να διευρύνουμε το έργο του Επιμελητηρίου προς όλες τις κατευθύνσεις!
Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αυξηθεί η εισροή χρήματος στον τόπο μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε με πληθώρα πρωτοβουλιών και δράσεων. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους πώς θα έρθει χρήμα στην πόλη μας, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις να παίρνουν μία ανάσα! Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, είτε με εκδηλώσεις που διοργανώνει το Επιμελητήριο είτε με εκδηλώσεις που εθελοντικά κάνουν συμπολίτες μας και που φέρνουν κόσμο στην πόλη μας, σε αυτές τις εκδηλώσεις το Επιμελητήριο πρέπει και οφείλει να είναι αρωγός, ώστε αυτές να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα και να αυξηθεί έτσι η επισκεψιμότητα. Δεύτερον, θα πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις μας όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις και την πρόοδο. Η τεχνολογία προχωράει, τα δεδομένα αλλάζουν χρόνο με το χρόνο και μία επιχείρηση που μπορεί να έχει ανοίξει πριν 10-15 χρόνια, αυτή τώρα να έχει μείνει πίσω… Πολλοί επιχειρηματίες είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει αρχικά να τους βοηθήσουμε επιμορφωτικά να μπορέσουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους και μετά να τους στηρίξουμε με διάφορα προγράμματα για την εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Στόχος μας είναι να συντάσσουμε προγράμματα βάσει των συγκεκριμένων αναγκών των επιχειρήσεων, με έμφαση στα δικά τους χαρακτηριστικά κατά κατηγορία, ώστε να έχουμε και καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Επιμελητήριο πρέπει να γίνει αρωγός, ώστε να εξασφαλίσουν οι επιχειρήσεις που το θέλουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να κάνουν εξαγωγές. Επιπρόσθετα, πρέπει να αναδείξουμε τη δικιά μας γαστρονομία με τα δικά μας τοπικά προϊόντα, να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης να βάλουμε στο μενού τους τα τοπικά προϊόντα. Πρέπει με κάθε τρόπο να αναδείξουμε την παράδοσή μας, να αναδείξουμε τα τοπικά μας προϊόντα και αυτό είναι ένα κομμάτι που έχει να κάνει με τον τουρισμό. Όλοι οι φορείς πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι με έναν ειδικό τεχνοκράτη ο οποίος θα δώσει τις κατευθύνσεις, θα πάρει τις εγγυήσεις και θα ασχοληθεί με το κομμάτι της ανάπτυξης του τουρισμού της πόλης μας. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε ας πούμε σε εκθέσεις και να παίρνουμε είκοσι φυλλάδια διαφορετικά από τους τέσσερις δήμους και άλλα από την Περιφέρεια Ηπείρου και να γεμίζουμε τον κάθε επισκέπτη της έκθεσης με δεκάδες φυλλάδια, διαφορετικά μεταξύ τους, που στο τέλος θα καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων, χωρίς ποτέ να τα διαβάσει ο ίδιος. Απαιτούνται στοχευμένες δράσεις, καλά οργανωμένες για να πετύχουμε απτά θετικά αποτελέσματα.
Για μας ιδιαιτέρως σημαντικό είναι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συναδέλφους που έχουν προβλήματα υγείας, καθώς και να παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη, καθώς βλέπουμε επιχειρηματίες να γίνονται αυτόχειρες λόγω οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεών τους. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τμήμα που θα αφορά το κομμάτι της κομμάτι της υγείας των επιχειρηματιών και να παρέχει λύσεις, βοήθεια και στήριξη σε ό,τι χρειάζονται στον τομέα αυτό. Βλέπουμε πάρα πολλές αυτοκτονίες συναδέλφων, βλέπουμε πάρα πολλά πράγματα που εμείς οι ίδιοι που τα ζούμε μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε… Όμως μπορεί το Επιμελητήριο ως φορέας να μπει μπροστά σε αυτή τη διαδικασία και να παράσχει βοήθεια.
Θέλουμε ένα Επιμελητήριο με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, με περισσότερες διεκδικήσεις και περισσότερα απτά θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας. Στόχος μας είναι να δώσουμε οικονομική ανάσα στην πόλη μας μέσα από την εισροή χρήματος σε αυτήν!», δήλωσε ο κ. Χουλιάρας.
Επιπλέον, ο κ. Χουλιάρας μας σύστησε και έναν από τους υποψηφίους με το συνδυασμό του «Επιμελητηριακή Αλλαγή», τον λογιστή-φοροτεχνικό Γιάννη Καραπέτση, που είναι ενεργό μέλος στο σύλλογο λογιστών από το 2007 και διατηρεί λογιστικό γραφείο στην πόλη της Άρτας. Με αφορμή τον κ. Καραπέτση, ο κ. Χουλιάρας τόνισε «Ο συνδυασμός μας έχει πολύ αξιόλογους επιχειρηματίες, δεν θα πω τους καλύτερους, γιατί έτσι θα αδικούσα τους υπόλοιπους επιχειρηματίες στους άλλους συνδυασμούς, γι’ αυτό θα πω μόνο ότι πρόκειται για επιχειρηματίες αξιόλογους στο συνδυασμό μας, που έχουν γνώσεις, θέληση και αγωνιστική διάθεση να προσφέρουν στον τόπο τους. Στόχος μας είναι σε κάθε κλάδο να υπάρχουν Ομάδες Εργασίας για να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας και τις επιχειρήσεις τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κ. Καραπέτσης που με τις γνώσεις του γύρω από τα προγράμματα, μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της περιοχής μας να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν μέσα από τα όποια προγράμματα διεκδικήσει και υλοποιήσει το Επιμελητήριο Άρτας».
Τέλος, ο κ. Χουλιάρας αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον κ. Γκολομάζο επισημαίνοντας ότι υπήρξε αγαστή συνεργασία όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ποτέ να υπάρξουν μείζονος σημασίας θέματα μεταξύ τους, ωστόσο κατέρχονται με διαφορετικά ψηφοδέλτια, όπως και την προηγούμενη φορά, διότι οι ανάγκες έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων, νέα δεδομένα και νέες ιδέες έχουν προκύψει, κι όλα αυτά έχουν οδηγήσει τον κ. Χουλιάρα στο να διεκδικεί την Προεδρία του Επιμελητηρίου έχοντας ο ίδιος πλέον ένα πιο σαφές σχέδιο ανάπτυξης της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου, καθώς και ένα πιο εκτενές και οργανωμένο πλάνο διεκδικήσεων προς όφελος των επιχειρηματιών της πόλης μας. Η εμπειρία του στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, αλλά και στην Αντιπροεδρία του Επιμελητηρίου Άρτας δεν γίνεται να παραλειφθεί και να αγνοηθεί, αφού οι καθημερινές συναναστροφές του με επιχειρηματίες της περιοχής μας, καθώς και με επιχειρηματίες άλλων πόλεων αλλά και του εξωτερικού, τον εφοδίασαν με τη γνώση και την κατανόηση πληθώρας τύπων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του χώρου, αλλά και… παράλληλα με τη γνώση της επίλυσής τους!
