Αναρτήθηκε στις:14-06-24 13:41

Ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «ΟΡΦΕΑΣ»


Νίκος Κέφης: «Διευρύνουμε τη δημοτικότητα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “ΟΡΦΕΑΣ” πέρα από τα στενά όρια του Δήμου μας»Της Ειρήνης Κατσούλα


Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “ΟΡΦΕΑΣ” ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο, ενώ από την Πέμπτη 20 Ιουνίου ξεκινούν επίσημα οι κινηματογραφικές προβολές με όλα τις “must” ταινίες του φετινού καλοκαιριού. Το άνοιγμα του θερινού σινεμά αποτελεί έναν από τους αγαπημένους “θεσμούς” του καλοκαιριού. Οι επισκέπτες δεν είναι κλεισμένοι σε μια αίθουσα, ενώ τουναντίον μπορούν να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Οι προτζέκτορες των θερινών σινεμά ανοίγουν τις εκτυφλωτικές λάμπες τους, τα γκισέ των εισιτηρίων φωταγωγούνται, οι μηχανές παρασκευής ποπ-κορν ζεσταίνονται, τα τραπεζάκια στήνονται και οι καρέκλες παρατάσσονται για να υποδεχτούν τους φίλους του κινηματογράφου.

Η Άρτα μας διαθέτει έναν πολύ ωραίο δημοτικό θερινό κινηματογράφο, ο οποίος βρίσκεται σε πανέμορφο σημείο της πόλης μας. Ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα που διαθέτει είναι ότι ακριβώς δίπλα του υπάρχει τεράστιος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων κι έτσι οι πολίτες δεν χάνουν χρόνο ψάχνοντας πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Η ατμόσφαιρα είναι ειδυλλιακή δίπλα στον Άραχθο ποταμό, με τα παρτέρια των λουλουδιών που κοσμούν το χώρο να μοσχομυρίζουν σε συνδυασμό με το καλοκαιρινό αεράκι τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια όμορφη καλοκαιρινή εμπειρία που αξίζει να τη ζήσουν μικροί και μεγάλοι!


Αναλυτικά, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Θέατρο Σκιών στον “ΟΡΦΕΑ”, ενώ την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας μαζί με τη Δράση Γυναικών Άρτας και τη Φιλαρμονική Κολεκτίβα, κατά την οποία θα προβληθεί η ταινία “Stand by me”. Να αναφέρουμε ότι φέτος ο κινηματογράφος θα παρουσιάσει πληθώρα ταινιών, ποικίλης θεματολογίας, που θα απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους! Μάλιστα, πολλές από αυτές θα παρουσιαστούν σε πρώτη προβολή, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους! Την Πέμπτη 20 Ιουνίου θα γίνει η αρχή με την ταινία “Τα μυαλά που κουβαλάς 2”, μια ταινία κυρίως για παιδιά, αλλά και για όλη την οικογένεια, που θα παιχτεί στον “ΟΡΦΕΑ” την Πέμπτη (20/06), την Παρασκευή (21/06), το Σάββατο (22/06) και την Κυριακή (23/06) στις 21:30 το βράδυ. Θα ακολουθήσουν ταινίες όπως “Εγώ ο Απαισιότατος 4”, “Horizon, ένα Αμερικανικό Έπος”, “Alien Romulus”, “Deadpool & Wolverine”, “Ένα ήσυχο μέρος- Ημέρα Πρώτη”, “Ο Παντα – Πανγκ στην Αφρική”, “Ο Εξορκισμός” με τον Ράσελ Κρόου κ.α.


Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, επισημαίνει ότι οι υποδομές στην Άρτα πρέπει να εξελιχθούν περαιτέρω και να αναδειχθούν σε τοπόσημα της περιοχής μας, με απώτερο στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας της Άρτας και του τουρισμού της, κατευθύνσεις προς τις οποίες κινείται με ραγδαίους ρυθμούς η Δημοτική Αρχή του Δ. Αρταίων. Με αφορμή την έναρξη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “ΟΡΦΕΑΣ”, ο οποίος βρίσκεται υπό τη διαχείριση της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Αρταίων, Νικόλαος Κέφης δήλωσε τα εξής “Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος “ΟΡΦΕΑΣ” ανοίγει τις πύλες του για το φετινό καλοκαίρι. Χωρίς χρονοτριβές, άμεσα και αποτελεσματικά, πραγματοποιήθηκαν από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, εργασίες γενικής συντήρησης του χώρου, δηλαδή ο καθαρισμός του και η αποκατάσταση των όποιων φθορών εντοπίστηκαν εξαιτίας της πολύμηνης μη λειτουργίας του χώρου τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες που ήταν κλειστός ο “ΟΡΦΕΑΣ”, ενώ έγιναν και εργασίες βαψίματος, που συνοδεύτηκαν από εντοπισμό κάποιων μικρών τεχνικών προβλημάτων στο χώρο και συνάμα επιδιόρθωσή τους. Στόχος μας φέτος είναι να διευρύνουμε τη δημοτικότητα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “ΟΡΦΕΑΣ”, προσελκύοντας επισκέπτες και από τους όμορους Δήμους μας. Η κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρει ο “ΟΡΦΕΑΣ” κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να μένει περιορισμένη στα στενά όρια του Δήμου μας. Απώτερος στόχος μας είναι, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και εν τέλει να αναδειχθεί ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος σε σημείο αναφοράς για την Άρτα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών!”.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img