Αναρτήθηκε στις:15-05-24 14:36

Όλγα Κουρή-Καλλέργη: «Με την ψήφο των πολιτών στη ΝΔ, η Ελλάδα θα έχει μια δυνατή φωνή στην Ευρώπη!»


Συνέντευξη στην Ειρήνη ΚατσούλαΗ υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κουρή- Καλλέργη, παραχώρησε συνέντευξη στο «maxitisartas.gr» ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών


Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κουρή- Καλλέργη MD, διδάκτωρ της Ιατρικής ΕΚΠΑ, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Αποφοίτησε από την Ιατρική της Ρώμης La Sapienza με άριστα. Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική και Χειρουργική Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata. Εξειδικεύτηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική και τις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου στο νοσοκομείο Winthrop του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως ομιλήτρια και έχει έντονη παρουσία στην επιστημονική αρθρογραφία. Έχει βραβευτεί για την πολυετή κοινωνική προσφορά της και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Axion Hellas. Γνωρίζει Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Χειρουργικής Χάρη Ιωαννίδη και έχει ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Πώς προέκυψε η πρόταση;


“Μετά από 32 χρόνια Μαιευτικής/ Γυναικολογίας και ενασχόλησής μου με τα φιλανθρωπικά θέματα, κρίνω ότι εκτιμήθηκε το έργο μου και η προσφορά μου στον κοινωνικό τομέα, και έτσι προέκυψε η πρόταση για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές”.

Ποια στοιχεία ήταν αυτά που σας οδήγησαν να αποδεχτείτε την πρόσκληση και υπό ποια κριτήρια δεχτήκατε;


“Τα στοιχεία που με οδήγησαν να αποδεχτώ την πρόταση αυτή ήταν ο τρόπος που δουλεύει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, δηλαδή με μεθοδικότητα που φέρει ως αποτέλεσμα την σταθερότητα”.

Ποιοι τομείς θα σας απασχολήσουν εφόσον εκλεγείτε; Ποιοι τομείς απαιτούν βελτιώσεις κατά τη γνώμη σας;


“Οι τομείς που θα με απασχολήσουν είναι η υγεία και το δημογραφικό, αμφότεροι προέρχονται από τα βιώματα της επαγγελματικής μου πορείας. Κατά τη γνώμη μου, είναι οι κύριοι τομείς που απαιτούν βελτιώσεις. Δεν θα αποκλείσω άλλους τομείς όπως το αγροτικό μετά τις πολλαπλές καταστροφές, την κλιματική αλλαγή, την οικογενειακή βία”.

Σε ποιον τομέα κρίνετε ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές προς όφελος των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο;


“Πιστεύω στο δημογραφικό. Αν και γίνονται μεγάλες προσπάθειες, τουλάχιστον στην Ελλάδα με την κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε”.

Ποια κρίνετε ότι είναι τα στοιχεία της προσωπικότητάς σας που πρέπει οι πολίτες να εμπιστευτούν, ώστε να σας δώσουν την ψήφο τους σε αυτές τις ευρωεκλογές;


“Είμαι ένας άνθρωπος που προέρχεται από την κοινωνία και όχι από τον πολιτικό στίβο. Στα 32 χρόνια επαγγελματικής πορείας έχω δουλέψει αμέτρητες ώρες. Είμαι μέσα στον κόσμο. Γνωρίζω τα θέματα που τους αφορούν. Και σαν χαρακτήρας ακούω και διεκδικώ”.

Ένα μήνυμά σας προς τους πολίτες της Άρτας.


“Το μήνυμά μου είναι να πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν, ούτως ώστε να μπορούμε να έχουμε μια δυνατή φωνή στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να αποφασίσουν άλλοι για εμάς. Και ψηφίζοντας τη ΝΔ, της δίνουμε τη δυνατότητα να μπορέσει να συνεχίσει σταθερά το έργο που επιτελεί”.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img