Αναρτήθηκε στις:23-04-24 17:11

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Μεγάλη η ανησυχία για το περιαστικό δάσος στο Λόφο Περάνθης


Tης Χριστίνας ΜπίζαΕνδιαφέροντα και με διαφορετικά συναισθήματα ήταν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα στα οποία αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 22 Απριλίου ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χριστόφορος Σιαφάκας.

Τα συγχαρητήρια στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ και το θέμα των γραφείων για την αντιπολίτευση για τα οποία φαίνεται να βρίσκεται λύση, διαδέχθηκε η ανησυχία για την διαταγή αποψίλωσης στο περιαστικό δάσος, στο λόφο της Περάνθης, στην περιοχή του στρατοπέδου προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Συγχαρητήρια στις ομάδες Ποδοσφαίρου και μπάσκετ


Συγχαρητήρια έδωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ανέζας κατάφερε να διακριθεί και να κερδίσει την πρώτη θέση και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Α΄ Τοπικό Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο.

«Συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε, καλή συνέχεια και μακάρι να μας εκπροσωπήσει μαζί με την «Αναγέννηση» τη νέα χρονιά στη Γ΄ Εθνική» τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων για να συνεχίσει λέγοντας: «Στο Μπάσκετ είναι η Ομάδα του ΒΑΟ (Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου) Άρτας, βγήκε πρωταθλήτρια στο Πρωτάθλημα ΕΣΚΑΒΔΕ Βορειοδυτικής Ελλάδας, η οποία θα συνεχίσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Να την συγχαρούμε. Επειδή πρόκειται και για νέα παιδιά, νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό ότι το μπάσκετ και μετά την καλή πορεία της ΔΟΞΑΣ έχει και μέλλον στην Άρτα. Στην περιοχή που το έχουμε ανάγκη».

Θετική ανταπόκριση για την εξεύρεση γραφείων για την αντιπολίτευση


Ο κ. Σιαφάκας απευθυνόμενος προς τον κ. Τσιρογιάννη μετά από αίτημά του, ανέφερε: «Άμεσα τώρα θα φροντίσουμε να βρούμε ένα χώρο για την αντιπολίτευση ώστε να μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε. Δυσκολευόμαστε εδώ στο Δημαρχείο, αλλά γενικώς θα βρούμε ένα γραφείο να χρησιμοποιήσετε σαν αντιπολίτευση.

Ενημέρωση για την αποψίλωση στο περιαστικό Δάσος του λόφου Περάνθης


Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Δήμαρχου Αρταίων στην αποψίλωση που γίνεται στο περιαστικό δάσος του λόφου Περάνθης για το οποίο όπως είπε: «Έγινε τις τελευταίες μέρες ένα μεγάλο ζήτημα» και έγινε μεγάλη ζημιά στο δάσος όπως επισήμανε.

«Όπως μας ενημέρωσε η Πυροσβεστική και στο Συντονιστικό που κάναμε και στην Περιφέρεια αλλά και προχθές εδώ στη συνάντηση που είχαμε με τους προέδρους ο νόμος είναι αυστηρός.

Έχουν έρθει οι διαταγές για αντιπυρική προστασία, οι οποίες όχι απλώς είναι αυστηρές, είναι μη υλοποιήσιμες τις περισσότερες φορές. Οι Διαταγές που λένε ότι στον αστικό ιστό περιμετρικά 100 μέτρα να κοπούν όλα τα δένδρα ή να υπάρχει γενική αποψίλωση. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ανέφικτο. Η ίδια διαταγή περίπου ήρθε και στο στρατόπεδο και αναφέρει ότι σε όλα τα στρατόπεδα (εντός) θα πρέπει να κοπούν όλα τα δένδρα και περιμετρικά 100 μέτρα. Αυτό είναι ανέφικτο και δεν είναι υλοποιήσιμο. Η εντολή και η έγκριση που έχει πάρει από το Δασαρχείο, τουλάχιστον όσον άφορα τον διοικητή του στρατοπέδου είναι περιμετρικά εξωτερικά από το στρατόπεδο να μην πειράξει κάποιο δένδρο. Γι’ αυτό του έχει οριοθετήσει μία ζώνη εντός του στρατοπέδου, περίπου στα 20 μέτρα, όπου σημείωσε κάποια δένδρα για να κόψει, για να δημιουργηθεί μία αντιπυρική ζώνη».

Περιμένουν και αυτοί όπως είπε ο κ. Δήμαρχος κάποιες διαταγές, κάποιες καινούργιες εγκυκλίους, οδηγίες για να δούνε πως θα το διαχειριστούν. «Είμαστε σε επικοινωνία. Πραγματικά φαίνεται ότι είναι αρκετά σημαντική η ζημιά εκεί στο δάσος».

Καταλήγοντας ο κ. Σιαφάκας τόνισε: «Θα επισκεφθώ αύριο το Δασαρχείο και θα έχω μία συνάντηση και με το Δασάρχη και με το Διοικητή να δούμε πως μπορεί να διαχειριστεί αυτό το κομμάτι».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χ. Τσιρογιάννης εξέφρασε την αντίθεσή του για την κοπή των δένδρων και τόνισε ότι είναι πιθανό να έγινε κάποια λάθος ερμηνεία «και την πληρώνει το δάσος» όπως είπε χαρακτηριστικά. Προέτρεψε να υπάρξει επικοινωνία του Δήμαρχου Αρταίων με τον Διοικητή προκειμένου να σταματήσει η κοπή των δένδρων, ώστε να υπάρξουν επαφές και παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό ώστε όπως είπε «να δούμε αν έγινε λάθος ή το παρερμηνεύσαμε ώστε να σώσουμε το δάσος, αυτόν τον πνεύμονα που θέλουμε να αναπτύξουμε».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Χριστούλης για το συγκεκριμένο θέμα εξέφρασε την ευχή «αυτό που γίνεται στο δάσος να μην προχωρήσει γιατί θα είναι έγκλημα και για την πόλη και για το βιοκλίμα της περιοχής».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img