Αναρτήθηκε στις:21-03-24 14:28

Με δεκατρείς «εκπροσώπους» η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση «BEYOND EXPO»


Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος της Υψηλής Τεχνολογίας στην Ήπειρο, αποτυπώνεται από το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND EXPO που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Απριλίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Έκθεση θα συμμετάσχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου με δικό της περίπτερο. Στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε -μέσω της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης - Απασχόλησης - Εμπορίου και Τουρισμού- ανταποκρίθηκαν δώδεκα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρειά μας καθώς και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Αλγορίθμων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την ικανοποίησή του για τις συμμετοχές από την Ήπειρο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δηλώνοντας τα εξής:

«Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που διαπιστώθηκε ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και δικαιώνει την επιλογή να συμμετάσχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου οργανωμένα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, να ανταλλάξουν ιδέες στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα των τεχνολογιών και να πραγματοποιήσουν σημαντικές B2B & B2G συναντήσεις. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος που υπήρξε δικαιώνει τη σταθερή επιδίωξή μας να προχωρήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δημιουργία του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, ώστε να στεγαστούν και εταιρίες που σήμερα δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, αλλά και άλλες που πρόκειται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια στον πλέον αναπτυσσόμενο κλάδο των τεχνολογιών».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img