«Υπόθεσις 69» από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας
Έναρξη διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του ΕΠΕΣ
Αιτήσεις συμμετοχής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας για το σχολικό έτος 2026-2027
«Freedom Inside 2026»: Το στρατηγικό πλάνο της Freedom Holding Corp. για ένα ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα υπηρεσιών
Πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα – Μεταρρυθμίσεις και κυβερνητικοί στόχοι
Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub στην Ελλάδα αξιοποιώντας τεχνολογίες της Anthropic

Την Άρτα επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πετυχημένος κωμικός, Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει καταγωγή από τα μέρη μας. Ο ίδιος ήρθε για να παρουσιάσει δύο παραστάσεις stand-up comedy με τίτλο “Αλήθειες”, οι οποίες μάλιστα ήταν εδώ και μέρες sold out! Τον συναντήσαμε μετά το πέρας της πρώτης παράστασης και μαζί του είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ποιοτική συζήτηση, την οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω:
“Θεωρώ ότι η λέξη “επιτυχία” είναι κάτι χαοτικό και δυτικότροπο, νομίζω δεν έχει συγκεκριμένη μορφή, θεωρώ επιτυχία να κοιμάσαι το βράδυ ήσυχος. Εγώ το έχω καταφέρει εν μέρει στη ζωή μου και χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κοινού σε ό,τι κάνω και είναι ο κόσμος πάντα δίπλα μου! Αν μπορώ να πω ότι αυτό είναι συστατικό της επιτυχίας, χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό”.
“Το ξέρω μέσα μου ότι η επιτυχία ήρθε σταδιακά, δεν έγινε το “μπαμ”, κι αυτό γιατί δουλεύω εδώ και πολλά χρόνια… Είναι 23 χρόνια που κάνω ραδιόφωνο, 10 χρόνια τουλάχιστον που κάνω stand- up comedy, και μάλιστα με συνεχόμενες παραστάσεις τα τελευταία 5 χρόνια όπου η τριβή κάνει τον καθέναν καλύτερο, ενώ σημαντική είναι και η διαρκής επαφή με τα social media όπου έχω το θάρρος της γνώμης μου κι ας στεναχωρώ κάποιους, γεγονός που οδηγεί κόσμο να θέλει να έρθει στις παραστάσεις μου να με δει, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ότι δηλαδή έχω το θάρρος της γνώμης μου! Βέβαια, αν κάποιος θεωρεί ότι η επιτυχία μου αυτή ήταν απότομη, ότι έγινε ένα ξέσπασμα επιτυχίας, καλοδεχούμενο είναι κι αυτό… Πάντως, δεν ήταν ένας στόχος μου από την αρχή, η ζωή με πήγε μόνη της, το ένα έφερε το άλλο και κάπως έτσι κύλησε και σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι αξιόλογοι συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, όπως ο Νίκος Γεωργιάδης από το NGR που είμαστε μαζί στα live, ο Διομήδης Πιτουράς που είμαστε από το Netwix και βίντεο της Novibet, έχω σταθερούς συνεργάτες όλα αυτά τα χρόνια που τους εμπιστεύομαι και με εμπιστεύονται, οπότε ρόλο στην επιτυχία παίζει το να έχεις και μια καλή ομάδα, που θα αντιληφθεί τη δική σου δυναμική, ώστε η δυνατότητα να γίνει ικανότητα”.
“Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε έναν σπόρο μέσα μας, που είτε τον ποτίζουμε είτε τον μαραίνουμε… Υπάρχουν εξωγενείς καταστάσεις, όπως οι οικονομικές καταστάσεις, ευκαιρίες κ.α., αλλά νομίζω ότι αν ένας σπόρος είναι να ανθίσει, τότε θα βρει τον τρόπο!”
“Την ενέργεια που δημιουργούμε στο live μαζί με τον κόσμο, μαζί με το κοινό, δεν την αλλάζω με τίποτα! Πάντα μιλάω με τον κόσμο μετά τις παραστάσεις και ρωτάω και τους συνεργάτες μου, που μιλούν κι αυτοί με τον κόσμο, για τις εντυπώσεις τους… Και πάντα μου λένε ότι γέλασαν πολύ, ότι τους πόνεσε η κοιλιά από τα γέλια, ότι δάκρυσαν από τα γέλια... και όλο αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό και μου δίνει ώθηση να συνεχίσω δυνατά!”
“Μεγάλωσα στην Αθήνα, ναι, όμως τρεις περίπου μήνες κάθε χρόνο τους περνούσα στο χωριό κατά τα παιδικά μου χρόνια. Και παρόλο που ζούσαμε Αθήνα, η κουλτούρα, οι συνήθειες του χωριού, της επαρχίας ήταν ενσωματωμένες στη ζωή μας στην Αθήνα. Είναι αυτό που λένε “Φεύγει ο θείος από το χωριό, το χωριό όμως δεν φεύγει από τον θείο”. Ναι λοιπόν, οι παραστάσεις μου περιλαμβάνουν στοιχεία από προσωπικά βιώματά μου. Εγώ αναφέρομαι σε αλήθειες μου. Και επιχειρώ να βγάζω προς τα έξω πάντα μόνο αλήθειες. Στην κοινωνία με ενδιαφέρει οι άνθρωποι να είναι ειλικρινείς και δίκαιοι. Νομίζω ότι στην Ελλάδα πάσχουμε από ειλικρίνεια… Η παράσταση λέγεται “Αλήθειες”, όμως την αποφεύγουμε την αλήθεια ως πολίτες. Και φαίνεται αυτό και σε επίπεδο ψήφων… Αν τα βάλεις κάτω, θα δεις ότι πολιτικοί που προσπάθησαν να πουν αλήθειες, απέτυχαν στη χώρα μας. Αντιθέτως, πολιτικοί που είπαν κεκαλυμμένα ψέματα, πέτυχαν σε επίπεδο ψήφων και κάλυψαν τις πολιτικές τους επιδιώξεις, δεν ξέρω βέβαια στο μέλλον πώς θα τους κατατάξει η ιστορία…”.
“Στο δικό μου τρόπο σκέψης, στη δική μου οπτική γωνία, το να σχολιάζεις την ίδια σου την οικογένεια και μέσα από αυτήν, να σχολιάζεις εμμέσως τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικογένειας, τις σχέσεις που μπορεί να έχει κάποιος με την μητέρα του, τον πατέρα του, τα αδέρφια του, τους φίλους του, αλλά και το πώς κυλάει η καθημερινότητά του, είναι εντός εισαγωγικών ένα πολιτικό σχόλιο, διότι νομίζω ότι πρώτα υπάρχει αυτό και μετά η πολιτική άποψη και σκέψη! Αν δεις ένα δελτίο ειδήσεων τώρα και θυμηθείς τον εαυτό σου βλέποντας ένα δελτίο ειδήσεων πριν τριάντα χρόνια, θα καταλάβεις ότι οι παθογένειες στην ελληνική κοινωνία είναι οι ίδιες, απλά αλλάζουν τα πρόσωπα. Δηλαδή εγώ θυμάμαι από 7 χρονών τους αγρότες να χύνουν γάλα στο Σύνταγμα, και τώρα πρόσφατα πάλι το είδαμε… Βέβαια, δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα αυτό, είναι πανευρωπαϊκό, δηλαδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προβλήματα και οι αποφάσεις πέφτουν πάνω στους πολίτες το ίδιο…”
“Δεν κάνω μακροπρόθεσμους στόχους. Κοιτάζω μόνο την επόμενη μέρα. Στόχος μου τώρα είναι να πάμε την παράσταση “Αλήθειες” παντού, σε όλες τις πόλεις, καθώς βλέπουμε την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και παίζει ρόλο αυτό για μένα, γιατί βλέπω τη μεγάλη προσμονή του κόσμου, κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω… Τώρα θα πάμε Καβάλα, Κιλκίς και Βέροια. Μετά έχουμε μια πολύ μεγάλη παράσταση για τα 10 χρόνια κωμωδίας στο Λυκαβηττό. Συνεχίζω στο ραδιόφωνο κανονικά και πολλά άλλα. Με φοβίζουν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι. Τα τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια που κόψαμε στην Κύπρο, για έναν κωμικό από την Ελλάδα είναι κάτι απερίγραπτο! Αισθάνομαι ότι κάθε μέρα κατακτώ κάτι νέο, ωστόσο θέλω μόνο να είμαι συνεπής και οψόμεθα πού θα με πάει η ζωή…”.
“Εύχομαι υγεία και δικαιοσύνη! Γιατί έχουμε περάσει πολλά σε αυτή τη χώρα. Εύχομαι κυρίως όλοι να είναι καλά, να είναι υγιείς και θέλω να πω στον κόσμο ότι αν κάποιοι αισθάνονται ότι δεν είναι καλά στην ψυχική τους υγεία, να το δηλώνουν, να πηγαίνουν να μιλούν σε ειδικούς για να έχουν την απαραίτητη βοήθεια, κι αυτό είναι το challenge (η πρόκληση) της επόμενης εικοσαετίας. Δεν είναι ειδικός ούτε η μάνα μας ούτε ο πατέρας μας, ούτε ένας φίλος μας που θα μας πει “μην το σκέφτεσαι, πήγαινε μια βόλτα…”. Επιπρόσθετα, πιστεύω ότι περισσότερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην ψυχική υγεία και τις συμπεριφορές των νέων παιδιών. Άποψή μου είναι ότι χρειάζονται περισσότεροι παιδοψυχολόγοι στα σχολεία”.
Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και περιμένουμε με προσμονή να ξανασυναντήσουμε τον Αλέξανδρο Τσουβέλα σε μια νέα του παράσταση.
