Αναρτήθηκε στις:14-12-23 17:28

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για αγροτικά ζητήματα, παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης


Συνάντηση εργασίας μακράς διάρκειας για ζητήματα που αφορούν τον Αγροτικό Τομέα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου με την παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υπουργός κ. Ελευθέριος Αυγενάκης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ήλθε σύσσωμη στην Περιφέρεια Ηπείρου με την οποία κάναμε συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, για ένα Υπουργείο που έχω πει στο παρελθόν και το λέω και τώρα ότι είναι ένα Υπουργείο σκέτο ναρκοπέδιο, το οποίο έτσι οργανώθηκε χρόνια και έφτασε στο απροχώρητο. Λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί διαπιστώθηκε σήμερα ότι προχωρούν όλα τα πράγματα σε όλους τους τομείς και σίγουρα σε λίγο καιρό θα έχουμε απτά αποτελέσματα».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμων κ. Ελευθ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: Χαίρομαι γιατί πριν δύο μήνες είχαμε βρεθεί στο Υπουργείο, τον είχα ακούσει πολύ προσεκτικά {…} και κατέθεσε τους προβληματισμούς του για μια σειρά από πράγματα. Σήμερα συζητήσαμε όντως για πάνω από 10-15 ζητήματα τα οποία έβαλε στο τραπέζι. Για τα περισσότερα από αυτά έχουμε κάνει ήδη προγραμματισμό με τους συνεργάτες μου {….}. Εμείς θα συνεργαστούμε με αυτούς που αγαπούν το αντικείμενο, με αυτούς που πραγματικά θέλουν τον πρωτογενή τομέα να κυριαρχήσει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας μας να είναι πραγματικά ένα αναπτυξιακό Υπουργείο.. Αυτό το περιεχόμενο και την κατάληξη έχουν όλες οι προτάσεις και παρατηρήσεις που κατέθεσε ο κ. Καχριμάνης στη συζήτηση την οποία είχαμε. Χαίρομαι διότι μιλώ με έναν άνθρωπο που ξέρει τα της κτηνοτροφίας πάρα πολύ καλά, αλλά και σε ο, τι αφορά τα αγροτικά θέματα και της μελισσοκομίας, αλλά ακόμη και για τα θέματα της αλιείας, έχει άποψη και ενδιαφέρον. {…}. Συνεχίζουμε την πορεία μας με πολύ αισιοδοξία ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας πρέπει να βγει μπροστά και να πάρει πραγματικά την αξία που του αξίζει και χρόνια περιμένει.

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ


Εκτενή αναφορά σε προβλήματα που εντοπίζονται στην υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη 14η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2023-2027. «Θεωρώ ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων είναι η τελευταία ευκαιρία για να δημιουργήσουμε την Ελληνική ταυτότητα, που είναι ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα. Και αυτό πρέπει να στηρίξουμε», υπογράμμισε συμπερασματικά ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και μιλώντας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην Επιτροπή Παρακολούθησης έθεσε και το ζήτημα «παραχώρησης» εκ νέου, τμήματος του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες της χώρας, όπως είχε γίνει και με το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται. «Επειδή η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολύ μεγάλα έργα που πρέπει να τα υλοποιήσει το Υπουργείο, τα μικρά έργα θα πρέπει να εκχωρηθούν στις Περιφέρειες, με το όριο να ανέρχεται έστω στο 1,5 εκ. ευρώ, ώστε να μπορούν να προωθηθούν γρήγορα», τόνισε.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img