Αναρτήθηκε στις:02-11-23 13:37

Ημερίδα «Epirus XRCenter»: Παρουσιάστηκαν σύγχρονες έρευνες και εφαρμογές


Με συμμετοχή περισσότερων από 300 φοιτητών, καθηγητών, εξωτερικών συνεργατών, εκπροσώπους του δήμου, της περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για το Πρότυπο Κέντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου - Epirus XR Center (ΚΕΕΠΗ).

Στην Ημερίδα αρχικά παρουσιάστηκαν σύγχρονες έρευνες και εφαρμογές που υλοποιήθηκαν από τα μέλη του ΚΕΕΠΗ όπως και δράσεις με τεχνολογικά επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων από την αρχή δημιουργίας του Κέντρου.

Οι συμμετέχοντες της Ημερίδας είχαν την ευκαιρία μέσα από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τον σύγχρονο εξοπλισμό του κέντρου το οποίο και επισκέφθηκαν να δοκιμάσουν και να εμβυθιστούν σε εφαρμογές Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας.


Στο τέλος της Ημερίδας ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου κ. Γλαβάς Ευριπίδης και αναπληρωτής επιστημονικά υπεύθυνος κ. Τζάλλας Αλέξανδρος παρουσίασαν στους επισκέπτες τις δυσκολίες και τις προσπάθειες που έγιναν για να υλοποιηθεί το κέντρο, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκαν οι συνεργασίες και δράσεις που έγιναν στην διάρκεια λειτουργίας του ΚΕΕΠΗ.

Λίγα λόγια για το Epirus XRCenter


Στο Epirus XRCenter, δημιουργήθηκε ένας χώρος όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και η φαντασία αποκτά τρισδιάστατη μορφή. Οι επισκέπτες καλούνται να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τον κόσμο της Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας, αξιοποιώντας ρομποτικούς βραχίονες, εξελιγμένες συσκευές ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, απτική ανάδραση, 3D scanner και 3D printer. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις πιο πρόσφατες επιτεύξεις στον χώρο της τεχνολογίας και να εμπλακούν σε πρωτοποριακά εγχειρήματα.


Οι επισκέπτες προσκαλούνται να ανακαλύψουν το μέλλον της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης, με μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Επιπλέον, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα xrcenter και να συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας για να ζήσουν κι αυτοί την απόλυτη εμπειρία!

Το κέντρο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img