Αναρτήθηκε στις:01-11-23 15:43

«αλιΑμβρα»: Επιτυχημένες ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών της Άρτας


Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Εκθεσιακού κέντρου Άρτας «Διώνη» δύο προγραμματισμένες ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών των σχολείων της Άρτας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν τόσο για τα υψηλής διατροφικής αξίας αλιεύματα του Αμβρακικού, όσο και για την μοναδικότητα του σπάνιου υγροβιότοπου, πραγματοποιώντας με την βοήθεια των ομιλητών μια ιστορική αναδρομή και ένα ταξίδι στο κόσμο και την βιοποικιλότητα του Αμβρακικού κόλπου.

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Ιωάννης Γκολομάζος, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού και τόνισε την ανάγκη να γνωρίζουν πρώτοι οι νέοι τα προϊόντα του Αμβρακικού κόλπου κάνοντας αναφορά στην άριστη ποιότητα, στην γεύση και στην υψηλή διατροφική αξία τους καθώς και στην αξία του φυσικού περιβάλλοντος.

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, παρευρέθηκε στην 4η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κλεοπάτρα Βασιλείου, η οποία χαιρέτισε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού Άρτας και επεσήμανε την σπουδαιότητα του προγράμματος αλιΑμβρα, τονίζοντας την αξία της διατροφικής εκπαίδευσης στα στάδια της παιδικής ζωής και τον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης διατροφής.

«Ανακαλύπτοντας τον Αμβρακικό κόλπο και τη βιοποικιλότητά του», ήταν το θέμα που ανέπτυξε η Βιολόγος του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνα Νικολάου, ενώ η Ευαγγελία Γκούβα, Μέλος ΕΔΙΠ, Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε με θέμα «Άνθρωποι και Αμβρακικός: Μια Ιστορία Ζωής». Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο επιχειρηματίας Ζώης Κολιός ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Συνέργειες για την ανάδειξη των αλιευμάτων του Αμβρακικού κόλπου».

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε γευσιγνωσία με τους μαθητές να γεύονται μερίδες από τα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου μέσα από σύγχρονες συνταγές που αναδεικνύουν τη γεύση, την εμφάνιση και την ποιότητα τους.

Οι ημερίδες, ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο του προγράμματος «αλιΑμβρα» για την «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img