Αναρτήθηκε στις:25-09-23 18:09

Στήριξη του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας από τον Χριστόφορο Σιαφάκα


Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και υποψήφιους συμβούλους τουσυνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί». Ο κ. Σιαφάκας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Δημήτριο Πετανίτη και τα μέλη του Δ.Σ για όλα τα θέματα που αφορούν τον Συνεταιρισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας λειτουργεί από το 1966 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της χώρας μας, δίνοντας θετικό πρόσημο στην πορεία ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Άρτα. Ωστόσο, η οικονομική κρίση και η πανδημία των τελευταίων ετών είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν προβλήματα στη λειτουργία του και την απόδοσή του, για τα οποία ενημερώθηκε εκτενώς ο υποψήφιος Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στο Συνεταιρισμό.

Η συνεχής υπερβολική αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, η αύξηση της τιμής της ενέργειας, η απώλεια μεγάλου μέρους του εισοδήματος των πτηνοτρόφων εξαιτίας των ολοένα αυξανόμενων αναγκών που πρέπει να καλύπτουν, έχουν επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των πτηνοτρόφων πανελλαδικά. Ωστόσο, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας στέκεται όρθιος και συνεχίζει την ισχυρή αναπτυξιακή του πορεία.


Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας δήλωσε «Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας έχει διαγράψει μια θετικότατη πορεία μέχρι σήμερα, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλα τα προβλήματα του παρελθόντος. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα στηρίξουμε εμπράκτως με την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, όπως επίσης και όλους τους συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι η αποδοτική λειτουργία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και η διαρκής ανοδική πορεία του συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομικής ζωής του τόπου μας και αποτελεί προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής η ενίσχυσή του με μέτρα και δράσεις που θα αυξήσουν την εξωστρέφειά του τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων.


«Σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις θα υλοποιήσουμε δράσεις και προγράμματα που θα διευρύνουν την απήχηση των τοπικών μας προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της οικονομίας του τόπου μας. Επιχειρήσεις όπως ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός αποτελούν στυλοβάτες της τοπικής οικονομίας με ξεχωριστή και σημαντική συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική της Άρτας, με τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού σε ευρύτερη κλίμακα. Στόχος μας είναι η ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, ώστε να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα αποτελούν εμπόδιο στην αναπτυξιακή τους πορεία και να τους παρέχουμε τα εφόδια για επιχειρηματική ανάπτυξη και ευημερία».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img