Αναρτήθηκε στις:25-09-23 14:35

Ευαγγελία Μητρογιάννη: «Έχω μάθει με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και εργατικότητα να ανταποκρίνομαι σε κάθε νέο ρόλο»


Συνέντευξη στο maxitisartas.grΣτην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών, λίγο πριν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου οπότε και θα αποτυπωθεί η βούληση του εκλογικού σώματος σε Δήμους και Περιφέρειες είχαμε την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση με την υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλο στην Π.Ε. Άρτας με το συνδυασμό «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», Μητρογιάννη Ευαγγελία.

Η Ευαγγελία Μητρογιάννη βιολόγος και Διευθύντρια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Άρτας με ένα πλούσιο βιογραφικό έρχεται να συστηθεί στο ευρύτερο κοινό της Άρτας και να αξιώσει μια δυναμική παρουσία στον πολιτικό στίβο.

κα Μητρογιάννη, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική και γιατί αποφασίσατε την κάθοδό σας στις περιφερειακές εκλογές;


Η ενασχόληση με τα κοινά με ποικίλους ήταν ανέκαθεν προσωπική στάση ζωής. Η συνθήκη της πολιτικής προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο και κυρίως ως μέσο ανάδειξης των προβλημάτων της καθημερινότητας και προσπάθειας επίλυσης τους. Παράλληλα η κάθοδος μου στην περιφέρεια που συνοδεύτηκε από την άκρως τιμητική πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη περικλείει όλα όσα θέλω και οραματίζομαι να προσφέρω στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

Ποια η προτεραιότητα που θα βάλετε την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια εάν και εφόσον εκλεγείτε;


Τις προτεραιότητες τις θέτουν οι ίδιοι οι Αρτινοί με τους οποίους συνδιαλέγομαι καθημερινά. Η Άρτα εμφανίζει ιδιαίτερη γεωγραφία, συνδυάζει αρμονικά ορεινές, πεδινές και παραποτάμιες – παράκτιες περιοχές και αυτό συνεπάγεται και διαφορετικής φύσης ανάγκες. Επιπλέον μέσα από τα βιώματα μου και από τους ποικίλους ρόλους μου ως επιστήμονας, εκπαιδευτικός και ως μητέρα μοιράζομαι τους ίδιους προβληματισμούς και τις ανησυχίες με τους συμπολίτες μου. Προτεραιότητα αποτελεί σίγουρα η συντήρηση και τελειοποίηση του οδικού δικτύου, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα με εξειδικευμένες παρεμβάσεις ανά κατηγορία επαγγελματιών, η προώθηση και καθιέρωση των τοπικών προϊόντων και βέβαια πάντα στις πρώτες θέσεις της ιεράρχησης δράσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ποιο είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού σας για την Άρτα;


Την περασμένη Πέμπτη στην Αίθουσα Σκουφά και κατά τα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην πόλη μας παρουσιάστηκαν οι μελέτες των έργων υποδομής που υλοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη τετραετία και αυτά που έχουν εγκριθεί και προγραμματισθεί για το μέλλον. Συγκεκριμένα βαρύτητα δίνεται στους μεγάλους και μικρούς οδικούς άξονες απαραίτητους για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή ατυχημάτων, όπως αυτός στις Εργατικές Κατοικίες, ο δρόμος Πηγές – Γέφυρα Κοράκου, Τετράκωμου - Καστανιάς και η διασύνδεση Κόμβος Φιλιππιάδας – Γέφυρα Καλογήρου που πρόσφατα δημοπρατήθηκε. Επίσης κατά την προηγούμενη τετραετία έγιναν έργα διευκόλυνσης πρόσβασης σε μονάδες και επιχειρήσεις του πρωτογενούς και όχι μόνο τομέα, δημιουργία ομβροδεξαμενών και στεγάστρων για τους κτηνοτρόφους και το ζωικό κεφάλαιο. Παράλληλα προωθούνται προγράμματα αδειοδότησης για τους ιχθυοκαλλιεργητές των γλυκών νερών, χάρτες βόσκησης και παρεμβάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης όπως το τσαλαφούτι, τα αρτινά ακτινίδια, το γάλα. Στον πολιτισμό η Περιφέρεια της Ηπείρου είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα που συνδέθηκε με την συντήρηση πάνω από 100 μνημείων, μοναστηρίων, ναών και γεφυριών όπως αυτού στη Μεγαλόχαρη Άρτας. Αναμένεται το 3ο στάδιο αναστύλωσης της Παρηγορήτισσας καθώς και η μελέτη για το Ιμαρέτ από το Ταμείο Συνοχής. Επίσης προβλέπονται μελέτες για το Νέο Διοικητήριο στην Άρτα και την τσιμεντένια γέφυρα έναντι του ιστορικού γεφυριού. Στον τομέα του τουρισμού, έμφαση δίνεται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο ιαματικός τουρισμός με αναβάθμιση του Χανόπουλου, ο περιπατητικός με ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών, η διαμόρφωση της Ιόνιας ποδηλατικής διαδρομής, η αναβάθμιση των καταφυγίων και η αξιοποίηση του Δασικού χωριού στον Καταρράκτη που περιήλθε στην Περιφέρεια. Σε δράσεις σχετικές με το περιβάλλον προωθούνται εκ νέου αντιπλημμυρικά έργα στον κάμπο και στο Ρέμα Μπούση, δομές πολιτικής προστασίας, ενεργειακή αυτονομία των ΤΟΕΒ, αλιευτικά καταφύγια, διεύρυνση αποχετεύσεων και βιολογικών καθαρισμών και ολοκλήρωση του ΣΜΑ και της μονάδας κομποστοποίησης στην Άρτα.

Γιατί οι Αρτινοί να ψηφίσουν τον συνδυασμό σας και γιατί την Ευαγγελία Μητρογιάννη;


Οι Αρτινοί τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου γιατί αναγνωρίζουν την προσφορά και το παρεχόμενο έργο, γιατί αισθάνονται ασφάλεια με την τεχνογνωσία και την αδιαμφισβήτητη εμπειρία. Επειδή όμως οι συνθήκες και οι ρυθμοί της σύγχρονης κοινωνίας απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστικότητα οι Αρτινοί αποζητούν πλέον μια εναλλακτική, εκπροσώπηση από νέους ανθρώπους με δυναμισμό και γνώσεις, ικανούς να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά και να διεκδικούν ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για όλους. Είναι μια ακόμη νέα αρχή για μένα αλλά έχω μάθει να αντιμετωπίζω κάθε πρόκληση και με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και εργατικότητα να ανταποκρίνομαι σε κάθε νέο ρόλο. Για όλα αυτά θα είναι μεγάλη χαρά να με εμπιστευτούν οι Αρτινοί και να με τιμήσουν με την ψήφο τους.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img