Φορολογία: Σαρωτικές αλλαγές στα πρόστιμα – Ερχονται ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και επαγγελματίες
Εκδηλώσεις μνήμης για τις Μάχες Γριμπόβου
Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Τζούντο U12 και U14
ΓΕΛ Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς»: Ημερίδα για τον Αμβρακικό στην αίθουσα «Διώνη»
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2026
Νέο πλαίσιο προστασίας δανειοληπτών: «Φρένο» στα πανωτόκια και δικαίωμα υπαναχώρησης – Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο

Οι Απόκριες ξεκίνησαν, μα δυστυχώς η πανδημία, η ακρίβεια αλλά και η έναρξη του πολέμου Ρωσίας εναντίον Ουκρανίας σήμερα τα ξημερώματα επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογία και τη διάθεση των πολιτών, ώστε η φετινή Τσικνοπέμπτη να μοιάζει μουντή, χωρίς τα άλλοτε γιορτινά χρώματα που εκ παραδόσεως συνοδεύουν τις Απόκριες. Μπορεί στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο κόσμος να γλέντησε περισσότερο, όμως μια βόλτα σήμερα το πρωί και το μεσημέρι στο κέντρο της Άρτας μαρτυρούσε πως οι πολίτες ούτε διάθεση είχαν αλλά ούτε και χρήματα να ξοδέψουν για να τσικνίσουν.
Αξίζει να τονίσουμε ότι, σε αντίθεση με τα παλιότερα χρόνια, ελάχιστα ήταν σήμερα το μεσημέρι τα καταστήματα εστίασης που έψηναν σουβλάκια και λουκάνικα στον αύλειο χώρο τους, τόσα λίγα μάλιστα μετρημένα στα δάχτυλα. Η κεντρική πλατεία της Άρτας ήταν κυριολεκτικά άδεια κατά τη μία η ώρα το μεσημέρι, με τρία τέσσερα τραπέζια με πελάτες στις καφετέριες τριγύρω. Η κεντρική πλατεία της Άρτας που άλλοτε ήταν γεμάτη από κόσμο, από πολίτες που δεν έβρισκαν τραπέζι να καθίσουν Τσικνοπέμπτη πρωί, σήμερα ήταν άδεια λες και επικρατούσε νεκρική σιγή. Ούτε παιδάκια ντυμένα, ούτε σερπαντίνες και κομφετί να πετάγονται στον αέρα, τίποτα απολύτως. Μόνο κάπου κάπου παρατηρούσε κανείς δυο τρεις παρέες από μαθητές που μόλις είχαν επιστρέψει από το σχολείο τους και διέσχιζαν την άδεια πλατεία. Ο κόσμος μουδιασμένος να περπατάει βιαστικά για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του, ενώ λίγοι μόνο πολίτες αποφάσισαν να καθίσουν στα καταστήματα εστίασης που έψηναν σουβλάκια. Η πανδημία και η ακρίβεια κράτησαν και σήμερα τον κόσμο στο σπίτι, εκτός από εκείνους τους λίγους πολίτες που αποφάσισαν να “ξεσκάσουν”.
Συνομιλήσαμε με αρκετούς από αυτούς, που μας δήλωσαν ότι βγήκαν για να πάρουν μια ανάσα, αφήνοντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας πίσω, προβλήματα που θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν από αύριο το πρωί, όπως τις αυξημένες τιμές σε βασικά αγαθά και το ρεύμα. Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης στην Άρτα ήλπιζαν στη σημερινή ημέρα για να έχουν κάποια έσοδα, αλλά και στις ημέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Ευδιάθετοι, με χαμόγελα και θετική ψυχολογία, όσοι καταστηματάρχες εστίασης αποφάσισαν να ψήσουν για να προσελκύσουν κόσμο, προσπάθησαν με τη δυνατή μουσική αλλά και με εορταστικό αποκριάτικο στολισμό στα καταστήματά τους να δώσουν μια νότα Αποκριάς στην ήρεμη πόλη μας. Δυστυχώς, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν διότι περισσότερο κόσμο ανέμεναν σήμερα, όμως η μουδιασμένη διάθεση των περισσότερων πολιτών λόγω πανδημίας, ακρίβειας και πολέμου αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για να γεμίσουν σήμερα τα μαγαζιά τους. Εν κατακλείδι, ευχή όλων σήμερα αποτελούσε η φράση “Υγεία και Ειρήνη σε όλον τον κόσμο”! Να ευχηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας υγεία και ειρήνη, καλή δύναμη σε όλους και οι ημέρες που θα ακολουθήσουν να είναι καλύτερες για όλους! Καλές Απόκριες!
