Αναρτήθηκε στις:06-04-21 12:20

Καθήλωσε το κοινό η διαδικτυακή ομιλία του Ν. Σέργη


Από την Άρτα προσγειωθήκαμε στην Ευρώπη, τον Τιτάνα, τον Εγκέλαδο και τον ΆρηΤο βράδυ του Σαββάτου 3 Απριλίου, ο κ. Νικόλαος Σέργης, διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, μας ταξίδεψε με τη διαδικτυακή ομιλία του, ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος.

Ο κύριος Σέργης ανέλυσε τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις των διαστημικών αποστολών, επικεντρώνοντας την ομιλία του στο δορυφόρο του Δία, Ευρώπη, στους δορυφόρους του Κρόνου, Τιτάνα και Εγκέλαδο, καθώς και στις τρεις εν εξελίξει διαστημικές αποστολές στον κόκκινο πλανήτη Άρη.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν τέτοια, ώστε εάν γινόταν η εκδήλωση δια ζώσης, θα υπήρχε το αδιαχώρητο. Ο κύριος Σέργης καθήλωσε το κοινό του, ενώ με μεγάλη προθυμία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων που ήταν ουσιαστικές και έδειχναν το ζωηρό ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.


Η χρήση της τεχνολογίας επέτρεψε τη συμμετοχή του κοινού από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά και από το Καστελόριζο έως την Κέρκυρα, προς μεγάλη ικανοποίηση τόσο του κυρίου Σέργη, όσο και του Συλλόγου Αστρονομίας της πόλης μας.

Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, που λόγω των συνθηκών έγινε διαδικτυακά, ανοίγοντας ωστόσο ένα νέο παράθυρο στο μέλλον για επικοινωνία με το κοινό. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον διευθύνων σύμβουλο του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος κ. Νικόλαο Σέργη για την άμεση ανταπόκρισή του. Τέλος, ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος προς όφελος των συμπολιτών μας.


Η χρήση της τεχνολογίας επέτρεψε τη συμμετοχή του κοινού από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά και από το Καστελόριζο έως την Κέρκυρα, προς μεγάλη ικανοποίηση τόσο του κυρίου Σέργη, όσο και του Συλλόγου Αστρονομίας της πόλης μας.

Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, που λόγω των συνθηκών έγινε διαδικτυακά, ανοίγοντας ωστόσο ένα νέο παράθυρο στο μέλλον για επικοινωνία με το κοινό. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον διευθύνων σύμβουλο του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος κ. Νικόλαο Σέργη για την άμεση ανταπόκρισή του. Τέλος, ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος προς όφελος των συμπολιτών μας.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ