Αναρτήθηκε στις:31-03-21 17:49

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από παραγωγούς έξω από το Δημαρχείο Άρτας


Της Ειρήνης ΚατσούλαΑυτή τη στιγμή, παραγωγοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο Άρτας διαμαρτυρόμενοι για την προτεινόμενη από τη Δημοτική Αρχή τροποποίηση του κανονισμού της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς στην Άρτα. Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων έγινε η πρόταση περί τροποποίησης του κανονισμού, όμως εν τέλει το θέμα δεν συζητήθηκε με την αιτιολογία ότι θα ήταν καλύτερα να μιλήσει επίσημα στην επόμενη (δηλαδή τη σημερινή) συνεδρίαση ένας εκπρόσωπος του Σωματείου Παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας λένε ότι και η εκπρόσωπος θα επισημάνει κατά τη συνεδρίαση ότι δεν επιθυμούν οι παραγωγοί αλλαγή του καταστατικού. Για το λόγο αυτό, κρατώντας πανό στα χέρια, παραγωγοί της Άρτας βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το Δημαρχείο και δηλώνουν ανοικτά ότι δεν επιθυμούν να αλλάξει ο κανονισμός που τους επέτρεπε τόσα χρόνια να πληρώνουν στο Δήμο με τη μέρα κι όχι με το μήνα.

Οι παραγωγοί πηγαίνουν στη Λαϊκή Αγορά της Άρτας όχι σε καθημερινή βάση αλλά ανάλογα με τα προϊόντα, τα αγαθά που έχουν προς πώληση. Όταν έχουν παραγωγή πηγαίνουν, όταν δεν έχουν δεν πηγαίνουν, οπότε οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι άδικο να πληρώνουν στο Δήμο με το μήνα. Βέβαια, η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα μικρό φέτος ποσό που πρέπει να πληρωθεί, όμως οι ίδιοι οι παραγωγοί αντιδρούν δηλώνοντας ότι αν εφαρμοστεί ένας τέτοιος νέος κανονισμός, αυτό ανοίγει την πόρτα στην εκάστοτε δημοτική αρχή να μπορεί να αυξήσει την μηνιαία πληρωμή ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά συνθήκες.

Επιπρόσθετα, ο προτεινόμενος από τη Δημοτική Αρχή κανονισμός ορίζει ότι αντί να έρχονται στη Δημοτική Λαϊκή Αγορά δύο φορές την εβδομάδα παραγωγοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αντίθετα να μπορούν να έρχονται τέσσερις φορές την εβδομάδα! Το γεγονός αυτό κρίνεται καταστροφικό από τους παραγωγούς της Άρτας, διότι αν έρχονται από άλλες γειτονικές περιοχές παραγωγοί στη δική μας Λαϊκή Αγορά, τότε θα μειωθεί κατακόρυφα το κέρδος των ντόπιων παραγωγών και θα ζημιωθεί ο αγροτικός κόσμος της Άρτας! Για τους λόγους αυτούς, αυτή τη στιγμή παραγωγοί της Άρτας δίνουν ένα ηχηρό παρών έξω από το Δημαρχείο Άρτας, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων. Αναμένουμε τις εξελίξεις… Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι σύσσωμη η Αντιπολίτευση βρίσκεται στο πλευρό των Αρτινών παραγωγών και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει επ’ουδενί την προτεινόμενη από τη Δημοτική Αρχή τροποποίηση του κανονισμού. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση του Δήμου Αρταίων τονίζει ότι βρίσκεται δίπλα στους αγρότες, τους παραγωγούς της Άρτας και γενικότερα του αγροτικού κόσμου κι ότι δεν θα επιτρέψει να περάσουν τέτοιες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, αποφάσεις που θίγουν τα συμφέροντα των παραγωγών της περιοχής μας, οι οποίοι είναι άνθρωποι απλοί και μοχθούν καθημερινά για να κερδίσουν το ψωμί τους και να βγάλουν τα προς το ζην.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ