Αναρτήθηκε στις:19-03-21 13:10

Συνάντηση Μίγδου-Βορίδη: Συζήτηση για θέματα που αφορούν το Δήμο


Με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη συναντήθηκαν ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κουρτέσας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιμίλιος Αντωνάκης.

Έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου και για την αποκατάσταση των ζημιών από τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των φυσικών καταστροφών που υπέστη η περιοχή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που είχαν ως αποτέλεσμα και την κήρυξή του, τα τελευταία δύο χρόνια, σε κατάσταση έκτασης ανάγκης.

Συζήτησαν, επίσης, την ανάγκη παράτασης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα παρουσίας εργατών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου και κρίνεται απαραίτητη για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών.

Στη συνάντηση που είχε διάρκεια πάνω από μια ώρα αναλύθηκαν οι δυσκολίες που βιώνουν οι ορεινοί Δήμοι, η έλλειψη προσωπικού κυρίως στην Τεχνική Υπηρεσία, το δημογραφικό πρόβλημα και η πληθυσμιακή συρρίκνωση που διαφαίνεται ότι θα επέλθει στους μικρούς Δήμους κατά την νέα απογραφή.

Τέλος, ο υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και τις θέσεις του δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη για τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ