Αναρτήθηκε στις:16-03-21 15:12

Αυτοψία του Δημάρχου Αρταίων στο έργο ανάπλασης στην περιοχή της Παρηγορήτισσας


Της Ειρήνης ΚατσούλαΤην Τρίτη το πρωί, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας και Χωροταξίας του Δήμου Αρταίων, Δημήτρη Σφήκα, επισκέφτηκαν το έργο ανάπλασης που υλοποιείται στην περιοχή της Παρηγορήτισσας, με στόχο να κάνουν αυτοψία στις εργασίες που γίνονται εκεί.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε “Είναι ένα έργο ενταγμένο στο ΠΕΠ Ηπείρου, στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό δύο εκατομμύρια ευρώ, που εκτός από την ανάπλαση της περιοχής της Παρηγορήτισσας περιλαμβάνει και την ανάπλαση της περιοχής από το 2ο Δημοτικό σχολείο μέχρι την είσοδο του Κάστρου. Οι παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν τις πλακοστρώσεις, τα πεζοδρόμια που φτιάχνονται εκ νέου, καινούριες φυτεύσεις, μπαίνει ηλεκτροφωτισμός LED, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κα. Η περιοχή εδώ θα χαρακτηριστεί ήπιας κυκλοφορίας και δεν θα είναι άσφαλτος ο δρόμος, αλλά με μια επάλειψη γκρι, χρησιμοποίηση ψυχρών υλικών με φιλοπεριβαλλοντικό χαρακτήρα. Γκρεμίζοντας επίσης τα δημοτικά ουρητήρια, δημιουργούμε τρεις θέσεις στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία, ικανοποποιώντας έτσι ένα χρόνια αίτημα της τοπικής κοινωνίας για να μπορούν να προσεγγίζουν τα τουριστικά λεωφορεία με ασφάλεια την Παρηγορήτρια.

Όσον αφορά την κυκλοφοριακή παρέμβαση, αυτή θα ξεκινάει από το δημοτικό κτίριο της Ορλάνδου, όπου θα γίνεται αισθητό το γεγονός στους οδηγούς ότι πια θα μπαίνουν σε περιοχή ήπιας κυκλοφορίας και στη συνέχεια τα τουριστικά λεωφορεία θα στρίβουν αριστερά στο χώρο όπου τώρα είναι οι δημοτικές τουαλέτες που θα γκρεμιστούν, και στη συνέχεια επί της Σκουφά θα γυρίζει πάλι ο δρόμος για να μην δημιουργείται κάποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα.


Σας ενημερώνω επιπλέον ότι το έργο αυτό έχει λάβει όλες τις απαραίτητες κυκλοφοριακές εγκρίσεις, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Πέρα από το κυκλοφοριακό κομμάτι ή το αισθητικό, το έργο αυτό ανταποκρίνεται και στον στόχο μας να αναδείξουμε τις περιοχές αυτές, την Παρηγορήτισσα και το Κάστρο ακόμη περισσότερο και να αυξηθεί ο τουρισμός εκεί. Να πω ότι το έργο αυτό της ανάπλασης σε συνδυασμό με το OPEN MALL, που βρισκόμαστε στην τελική φάση ολοκήρωσης των μελετών, θα έχει ως αποτέλεσμα να αναμορφωθεί όλο το κέντρο της Άρτας και να αλλάξει όψη. Ενώ, απώτερος στόχος είναι σε επόμενο σχεδιασμό μας να πλακοστρώσουμε όλον αυτόν τον δρόμο που τώρα θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, ώστε να ενωθεί με το κέντρο της Άρτας κάποια στιγμή! Για τη δημοτική αρχή είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται το τρέχον διάστημα και γι’ αυτό ευχαριστώ τόσο την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όσο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν και συμβάλλουν και τώρα, ώστε το έργο αυτό να παίρνει “σάρκα και οστά” για μια πιο όμορφη και αναπτυγμένη Άρτα!»


Σας ενημερώνω επιπλέον ότι το έργο αυτό έχει λάβει όλες τις απαραίτητες κυκλοφοριακές εγκρίσεις, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Πέρα από το κυκλοφοριακό κομμάτι ή το αισθητικό, το έργο αυτό ανταποκρίνεται και στον στόχο μας να αναδείξουμε τις περιοχές αυτές, την Παρηγορήτισσα και το Κάστρο ακόμη περισσότερο και να αυξηθεί ο τουρισμός εκεί. Να πω ότι το έργο αυτό της ανάπλασης σε συνδυασμό με το OPEN MALL, που βρισκόμαστε στην τελική φάση ολοκήρωσης των μελετών, θα έχει ως αποτέλεσμα να αναμορφωθεί όλο το κέντρο της Άρτας και να αλλάξει όψη. Ενώ, απώτερος στόχος είναι σε επόμενο σχεδιασμό μας να πλακοστρώσουμε όλον αυτόν τον δρόμο που τώρα θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, ώστε να ενωθεί με το κέντρο της Άρτας κάποια στιγμή! Για τη δημοτική αρχή είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται το τρέχον διάστημα και γι’ αυτό ευχαριστώ τόσο την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όσο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν και συμβάλλουν και τώρα, ώστε το έργο αυτό να παίρνει “σάρκα και οστά” για μια πιο όμορφη και αναπτυγμένη Άρτα!»img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ