Αναρτήθηκε στις:16-03-21 11:56

To τελευταίο αντίο στον Κώστα Γκέτση από φορείς και πολιτικούς της Άρτας


Γιώργος Στύλιος: Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και αγάπη


«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ τον εκδότη και δημοσιογράφο της εφημερίδας "η γνώμη", Κώστα Γκέτση. Ο Κώστας Γκέτσης ήταν ένα άνθρωπος παλιάς κοπής. Με την τόλμη της δημοσιογραφικής του πένας ανέδειξε τα ζητήματα του τόπου μας και έδωσε μάχες για την πόλη μας και την Ήπειρο, αφήνοντας διακριτό αποτύπωμα στην τοπική μας κοινωνία. Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και αγάπη. Τα συλλυπητήριά μου στην γυναίκα του Λωρρέτα και στα δύο του παιδιά».


Όλγα Γεροβασίλη: Γνώστης και λάτρης της τέχνης της δημοσιογραφίας


«Ο Κώστας Γκέτσης ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, μια ταλαντούχα δυνατή πένα. Αυτοδημιούργητος, παρεμβατικός, γνώστης και λάτρης της τέχνης της δημοσιογραφίας, συνέδεσε το όνομα και τη διαδρομή του στην περιοχή μας με αυτήν. Υποστήριζε πάντα μαχητικά και με ένταση την άποψή του, χωρίς όμως να είναι μονοδιάστατος, δε δίσταζε να την μεταβάλλει όταν πείθονταν για το αντίθετο. Ο Κώστας ήταν ένας βαθύς, έξυπνος και συναισθηματικός άνθρωπος. Είτε συμφωνούσε, είτε διαφωνούσε κανείς μαζί του, το στίγμα του ήταν πολύ έντονο. Με κριτική και διεισδυτική ματιά ασκούσε μέχρι το τέλος μαχόμενη δημοσιογραφία. Δυστυχώς η ολιγόμηνη μάχη του με την αρρώστια ήταν άνιση. Την έδωσε και την έχασε νέος. Ειλικρινή συλλυπητήρια και δύναμη στη Λωρέττα, τον Άγγελο, τον Βαγγέλη και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους».


Χρήστος Τσιρογιάννης: Η απώλειά του μας λυπεί όλους


«Από σήμερα, ο Τύπος της Άρτας αλλά και της Ηπείρου ολόκληρης, είναι φτωχότερος. Η απώλεια του Κώστα Γκέτση μας λυπεί όλους. Στην πένα του, η τοπική μας κοινωνία συναντούσε το αληθινό ρεπορτάζ με την ανάγκη για ενημέρωση. Ασυμβίβαστος, τολμηρός, επίμονος και πείσμων, από εκείνη τη παλιά δημοσιογραφική στόφα που έκανε τη δημοσιογραφία να θεωρείται λειτούργημα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ώρα του καλή».


Κώστας Καραμπίνας: Του οφείλουμε πολλά για την προσφορά του


«Κεραυνός εν αιθρία ήταν το άκουσμα του θανάτου του εκδότη της εφημερίδας "Η ΓΝΩΜΗ", Κώστα Γκέτση. Αισθάνομαι συγκλονισμένος, καθόσον επί 32 έτη η πορεία της ζωής μας ήταν παράλληλη, εκείνος στη δημοσιογραφία και εγώ στην πολιτική, υπηρετώντας και οι δύο στην αγαπημένη μας Άρτα, την Ήπειρο, τη Χώρα μας με γνώμονα την ευημερία και την πρόοδο του λαού της. Ο Κώστας Γκέτσης αναδείκνυε και απέδιδε με ουσιαστικό τρόπο, παρρησία και θάρρος απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία, τα προβλήματα της Άρτας και των πολιτών της, γι' αυτό συνέβαλε τα δέοντα στην επίλυση πολλών εξ αυτών. Η Άρτα, οι Αρτινοί του οφείλουμε πολλά για την προσφορά του. Καλό ταξίδι φίλε μου! Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του!»


ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας: Μας επηρέασε με την μαχητικότητά του και την αγάπη του για την Άρτα


«Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΠΕ Άρτας της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουμε την θλίψη μας για το θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Γκέτση. Ο εκλιπών σημάδεψε με την ισχυρή προσωπικότητα του και την ταλαντούχα πένα του για δεκαετίες την τοπική μας κοινωνία, προβάλλοντας με θάρρος και άποψη τις θέσεις του. Αναμφίβολα μας επηρέασε όλους με την μαχητικότητά του και την αγάπη του για την Άρτα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, αυτή τη δύσκολη στιγμή που διανύουν, και προς τούτο τους απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».


Ορίζοντες Ηπείρου: Η πένα του «σίγησε»...


«Έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Γκέτσης. Αγωνιστής της αλήθειας, προστάτης της ελευθερίας του λόγου, επικριτής της διαπλοκής, αντίπαλος της άσκοπης εξουσίας, ο άνθρωπος και πάνω απο όλα φίλος δεν είναι πια μαζί μας. Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Άρτας και της Ηπείρου είναι πλέον πιο «φτωχός». Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Σε εσένα Κώστα ευχόμαστε καλό ταξίδι».


Ροζίνα Βαβέτση: Μεγάλη απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο


«Μεγάλη απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο ο Κώστας Γκέτσης. Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια και τους φίλους. Ένας μαχητικός, εύστροφος και ιδιαίτερος άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Κώστα...»


Περικλής Μίγδος: Η αιχμηρή πένα και το ευρύ του πνεύμα ξεχωριστά και σπάνια


«Η αιχμηρή δημοσιογραφική του πένα και το ευρύ του πνεύμα ξεχωριστά και σπάνια. Τον γνώρισα και μέσα από τις συμβουλές του και την κριτική του ματιά μόνο θετικά αποκόμισα. Καλό σου ταξίδι φίλε Κώστα Γκέτση...»


Βασίλης Τσίρκας: Πάντα στην πρώτη γραμμή με γνώμονα την ανεξάρτητη ενημέρωση


«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν φίλο. Ο Κώστας Γκέτσης υπήρξε ένας μαχόμενος εκδότης και δημοσιογράφος με μεγάλη συμβολή στην αναζωογόνηση του τοπικού και περιφερειακού τύπου. Ανυποχώρητος υπερασπιστής των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, πίστευε βαθιά στη σημασία τους για τη δημοκρατία. Πάντα στην πρώτη γραμμή με γνώμονα την ανεξάρτητη ενημέρωση. Με την οξυδέρκεια, την καυστική του πένα και την κριτική του ματιά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι και στην ανάδειξη των μικρών και μεγάλων θεμάτων της ευρύτερης περιοχής. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον Άγγελο, την Λωρέττα και τον Βαγγέλη».


ΑΔΕΔΥ Άρτας: Πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων


«Το Σάββατο 13 Μάρτη του 2021 μετά από μια άνιση μάχη λίγων μηνών με τον καρκίνο, ο Κώστας Γκέτσης, δημοσιογράφος και εκδότης ξεκίνησε για ένα άλλο ταξίδι. Πάλεψε μέχρι το τέλος όπως πάλευε και σε όλη του τη ζωή! Πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων! Πάντα με τις εφημερίδες του και τις ιστοσελίδες του, φιλόξενες και ανοιχτές, βήμα για τις αγωνίες και τα αιτήματα των εργαζόμενων! Κώστα ευχαριστούμε πολύ για όλα! Θα σε θυμόμαστε πάντα! Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στου οικείους του Κώστα Γκέτση».


Ευαγγελία Καραμπίνα: Θα μας λείψει


«Μέσα στη δίνη ειδήσεων θανάτου τον τελευταίο καιρό από την πανδημία Covid 19, ο χαμός του Κώστα Γκέτση είναι μία ακόμη οδυνηρή έκπληξη. Γνωστός για τη δημοσιογραφική δεινότητά του και την αγάπη του για την Άρτα προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα μας. Θα μας λείψει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ