Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Επί ποδός βρίσκεται όλο το προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, πλήττει την Άρτα και ειδικότερα στις περιοχές Κορφοβούνι, Πιστιανά και Ροδαυγή. Η επιφυλακή από το προσωπικό του Δήμου θα συνεχιστεί για όσες ημέρες χρειαστεί μέχρι να εξασθενήσει το κύμα κακοκαιρίας.
Για την υλοποίηση του σχεδιασμού συνεργάζονται, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η Τροχαία Άρτας, εθελοντές κάτοικοι και τοπικοί σύμβουλοι των κοινοτήτων.
Όλος ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου βρίσκεται στο δρόμο και παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή προκειμένου να καθαρίζει τους δρόμους για να μην κινδυνεύσουν με αποκλεισμό ούτε οι πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Φορτηγά συνέχισαν να ρίχνουν αλάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε όλο το οδικό δίκτυο ειδικότερα εκεί που εντοπίζονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Ένα γκρέιντερ, τρία σκαπτικά μηχανήματα (JCB), μια μεγάλη αλατιέρα και δύο μικρές, ιδιώτες με τα μηχανήματά τους που είναι συμβεβλημένα με τον Δήμο, έχουν διασπαρθεί στα ορεινά του Δήμου και συγκεκριμένα σε κεντρικούς δρόμους και δρόμους εντός των χωριών του Κορφοβουνίου, των Πιστιανών και της Ροδαυγής, προκειμένου να κρατήσουν το οδικό δίκτυο μέσα στους οικισμούς ανοιχτό.
Ο Δήμος Αρταίων, απευθύνει έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις μετακινήσεις, στις περιοχές αυτές. Λόγω του πιθανού παγετού σε διάφορα σημεία, συνιστάτε στους οδηγούς η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Επιπλέον να μην παρκάρουν τα οχήματα τους σε σημεία που ενδέχεται να εμποδίσουν την διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις πρώτες πρωινές ώρες όταν θα βγουν από τα σπίτια τους καθώς οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές
Οι δημότες για οτιδήποτε χρειαστούν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλεφωνά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων: 6972247001, 6977722076 και για έκτακτα περαστικά στο τηλέφωνο του Γραφείου Δημότη: 6988226938.
