Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Ο Περιφερειάρχης στη σημερινή του συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης και σε ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Παρά τα όσα λέγονταν, όπως είπε, διαπιστώνεται ότι στο Υπουργείο δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες προς δημοπράτηση. «Ζήτησα- συνέχισε- αν υπάρχουν μελέτες που χρειάζονται επικαιροποίηση, να μας τις παραδώσουν, ώστε να τις ωριμάσουμε εμείς. Δεν μπορεί να περιμένουμε 1,5-2 χρόνια, να κλείσουν τα προγράμματα και αυτοί οι δρόμοι να είναι σε εκκρεμότητα». Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκκρεμεί και αίτημα συνάντησής του με τον Υπουργό Κων. Καραμανλή.
Σε συνάντηση που είχε με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα των Προγραμματικών Συμβάσεων, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, που μετατρέπονται σε τροχοπέδη στην εκτέλεση των έργων που αναλαμβάνει η Περιφέρεια με την συνεπίβλεψη των Αρχαιολογικών υπηρεσιών.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, τοποθέτησε μια ακόμη ράμπα για ΑμεΑ σε παραλία της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, αυτή τοποθετήθηκε στα Σύβοτα είναι η 3η, μετά από αυτές που είχε τοποθετήσει προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια σε Δρέπανο και Αμμουδιά, ενώ επίκειται και η τοποθέτηση μιας ακόμη, σύμφωνα με τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων. «Έχουμε υποχρέωση προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, να αναλάβουμε και αυτό το έργο. Σιγά –σιγά αυτό θα το επεκτείνουμε σε όλες τις παραλίες της Ηπείρου», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Ένα άλλο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι το δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων.
Όπως υπενθύμισε η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία και το Δήμο Ιωαννιτών, είχε δημοπρατήσει την εκπόνηση μελέτης – κατασκευής του έργου, από την οποία έχει ολοκληρωθεί και έχει πληρωθεί το τμήμα της μελέτης. Ο φάκελος παραδόθηκε στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στις 17 Μαΐου 2019 και στη συνέχεια ζητήθηκε από την Περιφέρεια να αναλάβει τα τεύχη δημοπράτησης, κάνοντας αναλυτικά και όλες τις προμετρήσεις. Κατόπιν αυτού έχουμε αναλάβει να φέρουμε σε πέρας αυτή την εργασία και να την ξαναπαραδώσει.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης, ότι όπως ενημέρωσε την ΕΝΠΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, από το τέλος Αυγούστου προτίθεται να επισκεφθεί Περιφέρειες της χώρας, ενδεχομένως στο πρόγραμμα να περιληφθεί και η Ήπειρος.
