Αναρτήθηκε στις:05-05-25 18:10

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων 30-59 ετών με επιχορήγηση 17.000 ευρώ


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ οι πίνακες των αποτελεσμάτων για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων ηλικίας 30-59 ετών, με έμφαση στις γυναίκες, το οποίο θα επιχορηγήσει με 17.000 ευρώ τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Με την αύξηση του προϋπολογισμού από 100 εκατ. ευρώ σε 170 εκατ. ευρώ, ο αριθμός των ωφελούμενων αυξήθηκε από 5.880 σε 10.000 ανέργους.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν επιχορήγηση για 12 μήνες, με εκκίνηση από την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας της επιχείρησης. Η καταβολή της επιχορήγησης θα πραγματοποιείται σε τρεις δόσεις ως εξής:

⦁ 1η δόση: 4.600 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας

⦁ 2η δόση: 6.200 ευρώ, μετά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου

⦁ 3η δόση: 6.200 ευρώ, μετά τη λήξη του δεύτερου εξαμήνου

Ενστάσεις κατά των πινάκων μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: εδώ, εντός 10 ημερών από την επομένη της κοινοποίησης της Απόφασης Έγκρισης Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης μέσω email.

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 170.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» 2021-2027.

Για αναλυτικές πληροφορίες και τη Δημόσια Πρόσκληση, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: εδώ.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ