Το ίδιο διάστημα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καμώνεται πως πασχίζει για τη διαπραγμάτευση μιας «νέας συμφωνίας» που θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση άλλων 59 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς.
Ο Νετανιάχου, έστω και υποκριτικά, δέχεται επικρίσεις από συμμάχους του για τη βαρβαρότητα που έχει επιβάλει. Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, από το Κάιρο, όπου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι «η κατάσταση στη Γάζα είναι σήμερα αφόρητη», ενώ καταδίκασε και την πρόσφατη δολοφονία των 15 Παλαιστίνιων υγειονομικών. Υποστήριξε το αραβικό μεταπολεμικό σχέδιο ανοικοδόμησης της περιοχής, με το βλέμμα βέβαια στο τι θα αρπάξουν τα γαλλικά μονοπώλια. Άλλωστε, τον συνόδευσαν εκπρόσωποι γαλλικών κολοσσών όπως η «Alstrom», ο ενεργειακός κολοσσός EDF και οι βιομηχανίες «Dassault» και «Airbus». Επίσης υπογράφτηκαν συμφωνίες συνεργασίας με την Αίγυπτο αξίας 7 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων μία για την ανάπτυξη και λειτουργία μονάδας παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου στη δυτική ακτή του Κόλπου του Σουέζ.
Αργότερα χτες βράδυ, ο Μακρόν μιλώντας στο γαλλικό «Κανάλι 5» ανέφερε πως η κυβέρνησή του θα μπορούσε να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης τον ερχόμενο Ιούνιο στη διάρκεια διεθνούς συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία.