Αναρτήθηκε στις:10-07-24 13:08

Θ. Γόγαλης: Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση στο Γ.Ν. Άρτας - Τοποθέτηση για τις δηλώσεις Γ. Στύλιου


Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον νομό Άρτας, κ. Θεόδωρος Γόγαλης, σχολιάζει –σε ανακοίνωσή του– τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Στύλιου περί διασφάλισης της λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Άρτας. Στην ανακοίνωση, ο κ. Γόγαλης τονίζει τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, όπως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση, και υπογραμμίζει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και μόνιμες προσλήψεις. Επίσης, καλεί τον κ. Στύλιο, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων και να απαντήσει στην αναπάντητη κοινοβουλευτική ερώτηση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου. Αναλυτικά, ο κ. Γόγαλης αναφέρει:

«Η δυσλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αποτελεί ένα καθεστώς που υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό, γεγονός που το δυσκολεύει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών. Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η μη υλοποίηση ουσιαστικών τομών θεωρούνται τα μέγιστα προβλήματα του οργανισμού.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έθεσε ως έναν από τους βασικούς στόχους του προγράμματός του την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα από:

-την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα και Ε.Σ.Υ. και την κατάργηση του άρθρου 10 του Ν. 4999/2022

-την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας με μόνιμες προσλήψεις

-τη χρηματοδότηση με 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

-την ενίσχυση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο

-την αύξηση των αμοιβών και την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Άρτας της Ν.Δ. κ. Στύλιου Γεώργιου, ο οποίος και εξελέγη Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, αρμόδια και για θέματα που αφορούν το Υπουργείο Υγείας, αναφέρονται στη διασφάλιση της λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Άρτας, η οποία ενδεχομένως να οδηγηθεί σε διακοπή της λειτουργίας της, ένα εκ των ζητημάτων που είχε ήδη επισημάνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ν. Άρτας κ. Γόγαλης Θεόδωρος.

Επιπλέον, στις 6/10/2023 κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Τσίμαρη Ιωάννη προς τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη αναφορικά με τη δυσλειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας λόγω υποστελέχωσής του, η οποία όμως έως σήμερα δεν έχει απαντηθεί.

Έστω και καθυστερημένα ο κ. Στύλιος ακολουθεί τις ενέργειες και τις τοποθετήσεις μας και τον ενημερώνουμε ότι, πέρα από την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό και λοιπό προσωπικό, δεν έχει υπάρξει άλλη ανταπόκριση. Επίσης, υπενθυμίζουμε στον κ. Στύλιο ότι, εν όψει των επικείμενων αλλαγών των Διοικητών των Υ.Π.Ε., να προβεί στην επίλυση του όλου προβλήματος του νοσοκομείου της πόλης μας από τον νυν Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε., καθώς μία επικείμενη αντικατάστασή του θα αποβεί χρονοβόρα και θα παρατείνει τα προβλήματα εις βάρος των πολιτών και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Με βάση τα ανωτέρω, καλούμε τον κ. Στύλιο να μεριμνήσει για την απάντηση της από 6/10/2023 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης, καθώς μέσα από αυτή θα αναδειχθεί και το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img