Αναρτήθηκε στις:09-07-24 17:16

Μεγάλη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών φυτεία ινδικής κάνναβης σε παραμεθόρια και δασώδη περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης οργανώθηκε σήμερα (9/7) νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή τής παραπάνω υπηρεσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη και οργανωμένη φυτεία σε πλήρη ανάπτυξη, η οποία διέθετε αυτοσχέδια δεξαμενή νερού και σύστημα άρδευσης.

Από την περιοχή της φυτείας εκριζώθηκαν συνολικά 1.252 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 1,50 μέτρα, ενώ βρέθηκαν ακόμη φυτά κάνναβης σε γλαστράκια (φυτώριο) για μεταφύτευση στο έδαφος, συνολικού αριθμού 1.199 (εκ των οποίων τα 762 ξεραμένα).

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξοπλισμόςπρόσκαιρης διαβίωσης (σκηνή, ατομικά είδη κ.α.) και γεωργικά εργαλεία.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση εμπλεκόμενων ατόμων στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img