Αναρτήθηκε στις:09-07-24 15:53

Επιμελητήριο Άρτας: Αίτημα για μείωση ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης


Το Επιμελητήριο Άρτας, μέσω του προέδρου του Ιωάννη Γκολομάζου, απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ζητώντας τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Μετά τη γνωστοποίηση της υπ.΄ αριθ.: Ε2047/28-06-2024 εγκυκλίου της ΑΑΔΕ, η οποία αφορά στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 24% στην επιτόπια κατανάλωση (σερβιριζόμενα) κάθε είδους καφέδων, και ροφημάτων στις επιχειρήσεις εστίασης, έχουμε γίνει αποδέκτες πλήθους διαμαρτυριών από τα μέλη μας – επιχειρήσεις εστίασης.

Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, θέτει ένα ακόμα εμπόδιο στον κλάδο της εστίασης. Οι επιχειρήσεις του χώρου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αγωνίζονται να παραμείνουν βιώσιμες και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η εν λόγω επαναφορά του ΦΠΑ, είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπες με σειρά ανατιμήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Η πρόσφατη ανακοίνωση οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img