Αναρτήθηκε στις:11-06-24 16:30

Γεροβασίλη: Ανάγκη κατάλληλης στελέχωσης γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στην Άρτα


Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το υπ' αριθμ. 2491/31.05.2024 Δελτίο Τύπου και την υπ' αριθμ. 2492/06.06.2024 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με θέμα «Μείωση οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α. Άρτας». Σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη, τα εν λόγω έγγραφα αποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας στην Άρτα είναι προσχηματικές.

«Όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται η στελέχωση του εν λόγω γραφείου με κατάλληλο προσωπικό, όπως κατά νόμο προβλέπεται, αλλά μάλιστα αποφασίστηκε να μειωθεί η οργανική δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χωρίς αίτηση απομάκρυνσης από την μεριά των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή, δημιουργώντας άμεσο έλλειμμα στην καθημερινή αστυνόμευση», τονίζει η κα Γεροβασίλη και προσθέτει:

«Αντί να λύνονται προβλήματα δημιουργούνται νέα ενώ, περαιτέρω, όπως έκανε γνωστό η ίδια Ένωση Αστυνομικών, θύμα ενδοοικογενειακής βίας στις 5.6.2024, κατόπιν διαταγών, «φιλοξενήθηκε» όχι σε δομή φιλοξενίας αλλά ...στο Αστυνομικό Τμήμα Γ. Καραϊσκάκη! Ελπίζουμε τουλάχιστον να μη φιλοξενήθηκε μαζί με τον δράστη...».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img