Αναρτήθηκε στις:10-05-24 14:37

ΚΚΕ για περιοδεία Κασσελάκη στην Ήπειρο: «Χρεοκοπημένες αυταπάτες με μπόλικες δόσεις κοροϊδίας»


Με αφορμή την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στην Ήπειρο, η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χρεοκοπημένες αυταπάτες με μπόλικες δόσεις κοροϊδίας μοίρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τριήμερη επίσκεψη του στην Ήπειρο.

Γιατί το άλλο μοντέλο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αντί της ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που προέκρινε η κυβέρνηση της ΝΔ, επαναφέρει το χρεοκοπημένο χαρτί της παραχώρησης του σε ιδιώτες. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αμετανόητος εμμένει στην άλλη αντιλαϊκή όψη της «απελευθέρωση των μεταφορών», στρατηγική κατεύθυνσης της ΕΕ, που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να προσπεράσει τις ευθύνες του κόμματός του για το σημερινό χάλι στην υγεία, όμως ο λαός της Πρέβεζας και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου δεν τις ξεχνούν. Όσο για το ΕΣΥ χωρίς ΣΔΙΤ και απογευματινά χειρουργεία που έταξε, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκθλιφθεί από ένα κόμμα που έχει «σημαία» του την συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Οι ανέξοδες υποσχέσεις του προς τους αγρότες στην Άρτα, όπως για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωση στο αγροτικό πετρέλαιο, επιδιώκουν να αποκρύψουν την κατά γράμμα υλοποίηση της στρατηγική της ΕΕ στον αγροτικό τομέα που υλοποίησε και το κόμμα του ως κυβέρνηση. Κανένας ανασχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία της που είναι το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών για να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή σε λιγότερα χέρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικρότησε στα Γιάννενα όλα τα αντιλαϊκά αιτήματα των τοπικών αρχών που έχουν κάνει το «βίο, αβίωτο» των κατοίκων. Το πρότυπο της «αποκεντρωμένης ανάπτυξης» που βρήκε, είναι αυτό που «καίει» τους Γιαννιώτες όπως η εκτόξευση του κόστους κατοικίας και η εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών.

«Κοινωνική αντιπολίτευση» μπορεί να κάνει μόνο ο οργανωμένος λαός που αψηφά τις πολιτικές της ΕΕ και τον κομμάτων που την υπηρετούν. Τις έγνοιες του λαού μπορεί να τις εκφράσει μόνο ο ίδιος ο λαός μέσα από τους αγώνες του για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Τώρα προέχει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βάρβαρης πολιτικής που και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί. Σε αυτή την κατεύθυνση ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, θα σημάνει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, πιο δυνατός ο λαός στον αγώνα για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img