Αναρτήθηκε στις:11-04-24 14:04

«Πέρασε» η πρόταση του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά για κλείσιμο του Δημαρχείου


Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολάου ΣκουφάΤης Ειρήνης Κατσούλα


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολάου Σκουφά, για την οποία είχε γίνει πολύς λόγος, καθώς όλοι ανέμεναν με αγωνία να δουν εάν τελικά ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά θα προχωρήσει στο κλείσιμο του Δημαρχείου ως έσχατη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο Δήμος του. Πράγματι, ο Δήμαρχος Κώστας Παπασιώζος μιλώντας “έξω από τα δόντια” κατά τη συνεδρίαση επιβεβαίωσε όλα όσα μας είχε δηλώσει μια ημέρα πριν στην αποκλειστική του συνέντευξη εδώ στο “Μ” σχετικά με τις επικείμενες ενέργειές του. Επιβεβαιώνοντας λοιπόν τις προθέσεις του να προχωρήσει στο κλείσιμο του Δημαρχείου ως μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση, για να δοθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο κ. Παπασιώζος έκανε την ακόλουθη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

“Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας εξαντλήσει το θέμα, και αφού έχω κάνει όλες αυτές τις ενέργειες που απαιτούνταν και έχοντας την κεντρική εξουσία να μην αγγίζει καθόλου το πρόβλημα, προχωράω στην εξής πρόταση. Αφού η οικονομική κατάσταση όπως την ανέλυσα είναι τραγική και δεδομένου ότι δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος για σύνταξη προϋπολογισμού, προτείνω να κλείσουμε όλα τα Δημαρχεία και Κοινοτικά γραφεία του Δήμου μας, αλλά και τους παιδικούς σταθμούς και το “Βοήθεια στο Σπίτι” για δύο ημέρες, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Γνωρίζω ότι όλο αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα εξυπηρέτησης στους συνδημότες μας, αλλά προτιμάω δύο ημέρες να προχωρήσω στην ενέργεια αυτή κοιτώντας τους δημότες μου στα μάτια προκειμένου να δοθεί λύση για τα επόμενα χρόνια που έχουμε την ευθύνη. Γιατί εμείς ζητάμε μόνο να πάρουμε μια ανάσα, να μπορέσουμε να συντάξουμε προϋπολογισμό για το 2024, ενώ το 2025 θα είναι καθαρή ευθύνη δική μου και της πλειοψηφίας.

Δυστυχώς το θέμα μας δεν το αγγίζει η Πολιτεία, γι’ αυτό προτείνω το κλείσιμο με ένα μεγάλο συγνώμη και στους δημότες και στους γονείς και στα μικρά παιδιά, γιατί ξέρω θα δημιουργηθεί θέμα πού θα αφήσουν οι εργαζόμενοι τα μικρά παιδιά τους χωρίς παιδικούς σταθμούς, αλλά καλύτερα να τους ταλαιπωρήσουμε δύο ημέρες προκειμένου να τους εξασφαλίσουμε αργότερα τροφή. Τα έχουμε σε επικινδυνότητα με τις παιδικές χαρές στο Δήμο μας, σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε να τα ταΐσουμε! Το λέω δυνατά και το ακούει η κεντρική εξουσία και έχω παραθέσει όλα τα στοιχεία. Και σε σας την αντιπολίτευση έχω παραθέσει τα στοιχεία, ανεξάρτητα εάν δεν τα αποδέχεστε. Όμως όταν έχεις κάνει κακοδιαχείριση και έχεις οδηγήσει σε τέτοιο σημείο το Δήμο, υπάρχει περίπτωση να αποδεχτείς;

Εγώ απευθύνομαι στην κεντρική εξουσία, έχει περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα να πάρει αποφάσεις και να δώσει μια πρώτη λύση λειτουργικότητας στο Δήμο! Διαφορετικά, θα αποδεχτούμε ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά έχει χρεοκοπήσει και θα μπούμε σε άλλες περιπέτειες. Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή με πολλά προβλήματα! Φτάσαμε σε σημείο να φτιάχνουμε στεφάνια για τις εκδηλώσεις μόνοι μας για να μην πληρώσουμε τα τριάντα ευρώ το στεφάνι που πλήρωνε η προηγούμενη δημοτική αρχή, και φτυάρι πήραμε να καθαρίσουμε και άλλες εργασίες κάναμε, αλλά μέχρι εδώ! Δώσαμε όλο το χρόνο στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου να βρει λύση και φτάσαμε μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού! Είμαι σίγουρος ότι μετά τη συνεδρίαση αυτή, δεν θα αφήσουν να προχωρήσουμε στο κλείσιμο, όμως η απόφαση πρέπει να παρθεί από εσάς. Κι αν στην τελική, μετά από αυτές τις μέρες δεν δοθεί λύση, προχωράω ένα βήμα πιο πέρα και θα υιοθετήσω την πρόταση του κυρίου Σαπρίκη και θα βάλουμε λεωφορεία με δικά μας λεφτά να πάμε στην Αθήνα!”

Αυτά δήλωσε, με εμφανή ένταση και αισθανόμενος το δίκιο “να τον πνίγει”, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Κώστας Παπασιώζος. Η πρότασή του έγινε δεκτή από το Σώμα και “πέρασε” κατά πλειοψηφία. Αναμένουμε με αγωνία όλες τις εξελίξεις στο θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες!!!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img