Αναρτήθηκε στις:02-04-24 14:36

Erasmus+: 2η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα


Το 1ο Λύκειο Πρέβεζας υποδέχθηκε 40 καθηγητές και μαθητές από Ρουμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία και Τουρκία στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ «Climate Action starts from Local Level». Οι αποστολές των χωρών έμειναν στην Πρέβεζα από 24 έως 30 Μαρτίου και σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας υλοποίησαν ποικίλες δράσεις που αφορούν το περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, η απόκτηση οικολογικής συνείδησης, η αειφόρος ανάπτυξη και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των λαών.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πρέβεζα είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την χλωρίδα και πανίδα του Αμβρακικού κόλπου και του Αχέροντα ποταμού, τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, την Πάργα καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Νικόπολης, Κασσιώπης, Ζαλόγγου και Νεκρομαντείου.

Κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν: δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας, καθαρισμός παραλίας Κυανής Ακτής, εργαστήρια παραγωγής καλλυντικών και καθαριστικών με φυσικά συστατικά, γνωριμία με το «Αμπαλί», επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου, βόλτα με βάρκα στον Αμβρακικό κόλπο, κ.α.


Εκπαιδευτικοί και μαθητές έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τις ομορφιές του Νομού όσο και από την άρτια οργάνωση του προγράμματος, τη φιλοξενία και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν. Η επόμενη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας από 7 ως 13 Απριλίου 2024.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣimg