Αναρτήθηκε στις:28-02-24 15:32

Επιτυχής δημόσια διαβούλευση για τη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι Άρτας


Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου στο Νεοχώρι Άρτας πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση για τη διαχείριση και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου στον τομέα φιλοζωίας-αδέσποτων, κ. Απόστολου Δήμου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και ενημέρωσαν για την υπάρχουσα νομοθεσία και για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα ζώα:

- Ο κ. Μιλτιάδης Βάντζιος, καθηγητής Θεολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

- Ο κ. Αθανάσιος Γούλας, Αστυνόμος Β’

- Ο κ. Γεώργιος Τρομπούκης, κτηνίατρος

Στο εγγύς μέλλον ο Δήμος Νικ. Σκουφά θα πραγματοποιήσει δράσεις για την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή του πνεύματος φιλοζωίας, αρχής γενομένης από την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων (4 Απριλίου). Επίσης το καλοκαίρι θα διοργανωθεί συναυλία με την κορυφαία ηθοποιό του θεάτρου Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον σπουδαίο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα.

Σκοπός του Δήμου είναι να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για την διαβίωσή τους, καθώς η υγεία και η ευζωία των ζώων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του πολιτισμού μας.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣimg