Αναρτήθηκε στις:22-02-24 13:40

ΠΑΣΟΚ Άρτας: «Αλλοίωση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ»


«Με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη να ανακοινώνει τον τιμοκατάλογο των κατηγοριών των απογευματινών χειρουργικών επεμβάσεων που κυμαίνεται από 300 έως 2.000€, ο οποίος νομιμοποιεί στο δημόσιο σύστημα υγείας το «φακελάκι», η Κυβέρνηση της Ν.Δ. βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. Πιο συγκεκριμένα, τα απογευματινά χειρουργεία θα κοστίζουν από 300 έως 2.000€ για τους ασθενείς, γεγονός που δημιουργεί έναν νέο θεσμό, αυτόν των «ασθενών δύο ταχυτήτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άρτας και προσθέτει:

«Η προχειρότητα του νέου αυτού θεσμού ξεκινά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία δεν γνωρίζει τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά την έναρξή του, καθιστώντας έτσι τον ασθενή “πειραματική μονάδα”.»

Αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Άρτας σημειώνει ότι έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων (Αριθμ. Πρωτ. Ερωτήσεων: 1058/06-10-2023) τονίζοντας τη δυσλειτουργία του ως απόρροια της υποστελέχωσής του.

«Μια κατάσταση η οποία επιβεβαιώνεται μέσα από τη γενική δήλωση του Υπουργού Υγείας που αναγνωρίζει ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργούν σήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού, ήτοι λόγω υποστελέχωσης. Δυστυχώς, ο ίδιος δεν προέβη σε καμία έως τώρα απάντηση αναφορικά με το ερώτημα που κατατέθηκε στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣimg