Αναρτήθηκε στις:17-11-23 12:39

«Ήπειρος Όλον»: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ταυτίζεται με το νεανικό πάθος για έναν κόσμο καλύτερο


Στο μήνυμά της για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Στέφανο Ζούμπα, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι νέοι δεν ξεχνούν εκείνον τον Νοέμβρη... Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, μια ημερομηνία ορόσημο για τους αγώνες της νεολαίας μας απέναντι στην χούντα των Συνταγματαρχών.

Τότε που πολλοί σιωπούσαν οι φοιτητές μας συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο ύψωσαν δυνατά τη φωνή τους και με αυταπάρνηση και αλληλεγγύη διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην Ελευθερία και την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη συλλογική μνήμη ταυτίζεται με το νεανικό πάθος για έναν κόσμο καλύτερο δίκαιο και ειρηνικό. Και μας υπενθυμίζει ότι οι μόνοι υπερασπιστές της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι άλλοι εκτός από τους ίδιους τους πολίτες.

Τους πολίτες που και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά από νέες απόπειρες περιορισμού τόσο του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης όσο και του δικαιώματος της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

Στόχος όπως και τότε η απόλυτη χειραγώγηση. Τιμή και δόξα λοιπόν σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν εκείνες τις ιστορικές ημέρες του Νοέμβρη».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img