Αναρτήθηκε στις:25-09-23 11:32

Γυμνάσιο Νεοχωρίου: Δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών


Το Γενικό Γυμνασίου Νεοχωρίου Άρτας για δεύτερη σχολική χρονιά θα συμμετέχει και θα πραγματοποιήσει δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την δράση υλοποιούν οι καθηγήτριες των ξένων γλωσσών (κα. Κοζετζή Κωνσταντία και Φαρσαράκη Γαρυφαλιά ) του σχολείου μας με την υποστήριξη των φιλολόγων.

Οι δράσεις αφορούν:

- απαντήσεις σε κουίζ σχετικά με τις γνωστότερες γλώσσες στην Ευρώπη και τον κόσμο, τον αριθμό των ανθρώπων που ομιλούν τις πιο γνωστές γλώσσες στον κόσμο, αλλά και γλώσσες που είναι άγνωστες στους περισσότερους.

- Ζωγραφική σε ένα χαρτόνι σημαίες διάφορων χωρών, γράφοντας το όνομα της χώρας, τη γλώσσα καθώς και χαρακτηριστικά αξιοθέατά της,

- Γλωσσοδέτες και παιχνίδια λέξεων στα αγγλικά και γερμανικά

- έκθεση των εργασιών τους σε χώρο του σχολείου.

Μέσα από αυτές τις δράσεις, οι μαθητές/μαθήτριες μαθαίνουν διασκεδάζοντας, ενώ για τη συμμετοχή τους θα λάβουν στυλό, αυτοκόλλητα και κορδέλες, υλικό που στάλθηκε στο σχολείο μας από τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img