Αναρτήθηκε στις:22-09-23 14:51

Η ΠΕ Άρτας βγαίνει από την απομόνωση


Παρουσιάστηκαν από τους μελετητές τα έργα που θα γίνουν στο Νομό από την Περιφέρεια Ηπείρου τη νέα περίοδοΈγινε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», η παρουσίαση από τους μελετητές, των μελετών που αφορούν έργα για την ΠΕ Άρτας για τη νέα περίοδο, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Ψαθά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτιου Φώτη και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ.: Ιωάννη Κατέρη, Αναστασίας Σίμου-Τάσιου, Κωνσταντίνου Πατήλα.

Πρόκειται για τις μελέτες των έργων:


1). «Αποκατάσταση του Βυζαντινού Μνημείου του Ι.Ν. Παρηγορήτισσας»

2). «Κατασκευή νέας γέφυρας στον Άραχθο, παράλληλα της ήδη υφιστάμενης γέφυρας (Ιστορικό Γεφύρι Άρτας)

3). Κατασκευή κόμβων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου:

α). Διασταύρωση προς Γαβριά

β). Διασταύρωση προς Πανεπιστήμιο

γ). Διασταύρωση προς Άγιο Σπυρίδωνα

δ). Διασταύρωση προς Ανέζα


4). Κατασκευή κόμβου επί της Εθνικής Οδού Άρτας – Τρικάλων στην είσοδο του Πέτα.

5). Κατασκευή παραρεμάτιας οδού και αντίστοιχου κόμβου στο ρέμα Μπούση.

Έγινε επίσης παρουσίαση του σχεδιασμού για την κατασκευή κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο, από το στρατόπεδο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ως τα όρια με το νομό Αιτωλοακαρνανίας, ήτοι:

• Κόμβος στη διασταύρωση προς Αμφιθέα

• Κόμβος στη διασταύρωση προς Λιμίνη

• Κόμβος στη διασταύρωση προς Κόπραινα – Συκιές

• Κόμβος στη διασταύρωση προς ΚομπότιΠρόκειται συνολικά για έργα που έχουν ωριμάσει μελετητικά και θ’ αλλάξουν την εικόνα του οδικού δικτύου, αυξάνοντας την ασφάλεια τόσο των εποχούμενων όσο και των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας σχεδιάζει και υλοποιεί συνεχώς οδικά έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και διευκολύνουν την πρόσβαση στους επισκέπτες. Η ΠΕ Άρτας στο σύνολό της έχει βγει από την απομόνωση χάρη στις καίριες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και το έργο αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img