Αναρτήθηκε στις:22-09-23 12:41

Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας: «Νικόπολη, καθυστερήσεις και ένταξη στην UNESCO...»


Την παρακάτω ανακοίνωση έστειλε ο Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας με την οποία εκφράζει την απογοήτευση του για την αναμονή που υφίσταται η πρόταση για την ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 2003, ενώ επισημαίνει τη σημασία και την αναγκαιότητα της ένταξης της Νικόπολης στον κατάλογο της Unesco για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, καθώς και για τον πολιτισμό και την κληρονομιά παγκοσμίως. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Διαβάζουμε αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε της Ηπείρου αλλά και γενικότερα, για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco (ως πολιτιστικό τοπίο), όταν αυτή η διαδικασία ξεκίνησε μόλις πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το έτος 2019.

Ενώ η πρόταση για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης είχε υποβληθεί από τον όμιλο για την Unesco Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco από το έτος 2003 και ακόμα είναι σε αναμονή…

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Οι όποιες δικαιολογίες που προβάλουν οι «αρμόδιοι» είναι χωρίς καμία βάση. Ο όμιλος για την Unesco Πρέβεζας δεν πρόκειται ποτέ να παρατήσει και να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την ένταξη της Νικόπολης και θα συνεχίσει τον πολυετή αγώνα μέχρι την επίτευξη του σκοπού.

Η Νικόπολη, ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας, δικαιούται, επιβάλλεται και πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η πόλη της Πρέβεζας, ο Νομός Πρέβεζας καθώς και όλη η Περιφέρεια της Ηπείρου δεν πρέπει και δεν γίνεται να είναι εκτός του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img