Αναρτήθηκε στις:15-09-23 14:06

Μόνο ο λαός σώζει το λαό!


Γράφει ο Βαγγέλης Χήρας*


Ότι αντικρίζουμε ξανά αυτές τις μέρες, τις εικόνες της ανείπωτης καταστροφής είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας όλων των κυβερνήσεων που ήταν έως τώρα!

Δήμοι και περιφέρειες δίχως αντιπλημμυρική προστασία που εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχουν γίνει, προκειμένου να είχαν προστατευτεί ανθρώπινες ζωές και περιουσίες!

Το σύνθημα "Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό" επιβεβαιώνεται καθημερινά είτε αυτό είναι οι πλημμύρες είτε οι φωτιές που έκαψαν αμέτρητα στρέμματα!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτικής της, φέρνοντας προς συζήτηση άλλο ένα αντεργατικό νομοσχέδιο!

Έρχεται η νομιμοποίηση της πολλαπλής εργασίας που λένε ότι θα είναι καλύτερα για τον εργαζόμενο!

Η αλήθεια όμως είναι η δεύτερη και τρίτη δουλειά δεν είναι ελεύθερη επιλογή αλλά εξαναγκασμός δουλεύοντας 13 ώρες και παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις, που θα ωφελήσει τις τσέπες κάποιων άλλων κι όχι του εργαζόμενου!

Όπως επίσης οι νέες συμβάσεις ευέλικτης απασχόλησης, που δεν θα υπάρχει σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας που θα μας ενημερώνουν μια μέρα πριν και πότε ο εργοδότης μας έχει ανάγκη!

Ο καπιταλισμός πλέον έχει σαπίσει και είναι επιτακτική η ανάγκη της ανατροπής του!

Ο λαός έχει ανάγκη από περισσότερους εκλεγμένους της λαϊκής συσπείρωσης που θα πρωτοστατούν στον αγώνα για την ουσιαστική προστασία του λαού!

Που δείχνουν στη πράξη για να γίνουν ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής αντισεισμικής θωράκισης κλπ χρειάζεται σύγκρουση του κόστος-όφελος που έχει για κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου σε βάρος των αναγκών του λαού!

Ο λαός έχει ανάγκη από περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ που θα παλεύουν μαζί που είναι δίπλα στα προβλήματα τους!

*Βαγγέλης Χήρας, Οικοδόμος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Άρτας, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αρταίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img