Αναρτήθηκε στις:16-03-23 14:30

Mουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του έργου «HERMES»


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Regional Growth Conference 2023 που διοργανώνεται από την Εφημερίδα Πελοπόννησος από τις 16-18 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη μουσική σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας "Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας". Η μουσική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “HERMES” - «Η αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας για την πολιτιστική ενδυνάμωση του κοινωνικού πλαισίου» (https://www.hermes-culture.eu/) το οποίο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα "Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας", υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γιώργου Μπουρδόπουλου. Στο Α΄ μέρος θα παρουσιαστούν τα έργα:

«JUPITER HYMN» from the «PLANETS», GUSTAV HOLST, Επεξεργασία: ANDREW BALENT

«THEMES FROM 1812 OVERTURE», PETER TCHAIKOVSKY, Επεξεργασία: JOHNNIE VINSON

«PETITE FLEUR», SIDNEY BECHET, Επεξεργασία: KURT SORBON, Solo Saxophone: Φώτης Μαυρουδής

«ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ», ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ

«ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΟΡΟΣ», ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ


Στο Β΄ μέρος η Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή και Αρχιμουσικού Αθανάσιου Τρικούπη, Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει έργα Επτανησίων Μουσουργών. Συγκεκριμένα, θα ερμηνευθούν τα παρακάτω έργα:

-Νικόλαος Μεταξάς Τζανής (1824-1907), Cabaletta από το Μελόδραμα Marco Bozzaris (αποκατάσταση: Θανάσης Τρικούπης)

-Λαυρέντιος Καμηλιέρης (1875-1956), Romanza

-Αντώνιος Λιβεράλης (1814-1842), Quartetto για 4 μονωδούς και ορχήστρα

-Δημήτριος Ανδρώνης (1865-1918;), Inno e Marcia Trionfale per Orchestra


Info: Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα προσέλευσης από τις 8.30μ.μ. και ώρα έναρξης 9.00μ.μ.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img