img
Αναρτήθηκε στις:19-09-22 12:58

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Άρτα η 20η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών


Της Ειρήνης ΚατσούλαΜια διαφορετική, χαρμόσυνη νότα προσέφερε στην καθημερινότητα της ζωής των Αρτινών η 20η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Πληθώρα κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας για να παρακολουθήσει τη λαμπαδηδρομία, η οποία ξεκίνησε από τον Αγ. Δημήτριο και κατέληξε πάλι εκεί λίγη ώρα αργότερα. Ενώ μετά το πέρας αυτής, το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσίασε ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα με μουσικά κομμάτια που συνέθεσε ο Νίκος Καράτσαλος, ο οποίος μόλις αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Άρτας και τα ερμήνευσε μια δυναμική ομάδα εθελοντών πλαισιωμένη από δύο καθηγητές.

Η πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, Μάρω Νάκα, δήλωσε “Ένας σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών στο Ξυλόκαστρο σκέφτηκε να μεταφέρει το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς σε όλον τον κόσμο. Από τότε λοιπόν, είκοσι χρόνια πριν, ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία και κάθε χρόνο τη φλόγα της Αγάπης απ’ όλες τις πόλεις, απ’ όλα τα χωριά, μεταφέροντας το μήνυμα της Αγάπης και της Προσφοράς, αυτό που κι εσείς σήμερα μεταφέρατε και μεταδώσατε στην πόλη μας. Περνώντας από πολλές πόλεις και χωριά, αντιλαμβάνεστε ότι η φλόγα πέρασε από ανηφόρες, κατηφόρες, από δύσκολους καιρούς, από βροχές, από ήλιους, όμως το μήνυμα του εθελοντισμού παραμένει δυνατό, παραμένει ζωντανό και χτυπάει στις καρδιές όλων μας και χτυπάει στο αίμα μας! Ευχαριστούμε όλους εσάς που ήσασταν εδώ σήμερα και μας βοηθάτε είτε αιμοδοτώντας είτε παρακινώντας κι άλλους να το κάνουν. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς! Και σας το λέμε ειλικρινά ότι σας ευχαριστούμε από καρδιάς, αφού είναι είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε, αυτό που κάνουμε κι εμείς και χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η αιμοδοσία είναι κάτι πολύ απλό: το αίμα κυλάει στις φλέβες μας, δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, μόνο χαρίζεται! Χαρίστε λοιπόν ζωή. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Αρταίων που μας συμπεριέλαβε στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευαγγέλου που σήμερα παρέλαβε τη φλόγα της Αγάπης και μαζί με άλλους φίλους ανάψαμε το βωμό μας, ευχαριστούμε επίσης το σύλλογο δρομέων Άρτας που πάντοτε μας στηρίζει. Ευχαριστούμε την ομάδα KrotalArta υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Γεωργίου και το Μουσικό σχολείο Άρτας, τον Ερυθρό Σταυρό, τη ΔΟΑΚ Άρτας, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, καθώς και το τμήμα προσκόπων Άρτας”.Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων, Δημήτρης Ευαγγέλου, δήλωσε “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας βρίσκεται κοντά μας, τους ευχαριστούμε για το θεάρεστο αυτό έργο τους, δεν υπάρχουν λόγια για να πούμε πόσο σημαντική είναι η πράξη που κάνετε όλοι σας να δίνετε αίμα για το συνάνθρωπο. Ως Δήμος Αρταίων στηρίζουμε το έργο των εθελοντών αιμοδοτών και το έργο παροχής βοήθειας στο συνάνθρωπό μας, κι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος να γίνουν τα πάντα… Είμαστε λοιπόν ως Δήμος Αρταίων κοντά σας, σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια στο συνάνθρωπο και πραγματικά να ξέρετε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα σας και θα σας στηρίζουμε στο έργο σας! Να είστε καλά, σας ευχαριστούμε, είμαστε δίπλα σας!”

Πολύ όμορφα τα λόγια του Αντιδημάρχου Αρταίων για εξύμνηση του έργου των εθελοντών αιμοδοτών και για στήριξη του Δήμου Αρταίων σε αυτό και σε όσα χρειάζονται οι εθελοντές αιμοδότες για να συνεχίζουν να χαρίζουν ζωή στο συνάνθρωπο, όμως … Όμως, η πραγματικότητα φαίνεται να τον διαψεύδει, διότι καλή είναι η ηχητική κάλυψη για τη μουσική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Άρτας που ανέλαβε ο Δήμος Αρταίων στη συγκεκριμένη λαμπαδηδρομία, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι εκκλήσεις επί σειρά ετών του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών για εξεύρεση μόνιμης στέγης για το σύλλογο δεν έχουν εισακουστεί ακόμη από το Δήμο Αρταίων τόσα χρόνια μετά! Ο σύλλογος δανείζεται μια φορά το μήνα το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου της Μητρόπολης Άρτης και εκεί μέσα γίνονται οι αιμοληψίες, με εξοπλισμό και ειδικές καρέκλες που τους παραχωρεί το Νοσοκομείο Άρτας τη συγκεκριμένη ημέρα. Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών βροντοφωνάζει εδώ και χρόνια για εξεύρεση μιας μόνιμης στέγης στο κέντρο της Άρτας, ώστε να διαδοθεί και να αναπτυχθεί η εθελοντική συνείδηση σε περισσότερους πολίτες, μα ακόμη το αίτημά του μένει στα συρτάρια… Αυτή τη στήριξη έχει ανάγκη ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών!!! Ειδάλλως, για ποια στήριξη μιλάμε;;;img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img

img

img

img

img

img