Αναρτήθηκε στις:23-06-22 14:29

Συνάντηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβάλα


Την 22-06-2022 στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου, του ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου Υποστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Δούβαλη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχου κ. Γιώργου Βασιλείου και Αστυνομικών της Δ.Α. Άρτας, κατά την οποία η Ένωση αναφέρθηκε σε τοπικά προβλήματα τα οποία απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης, καθώς και σε διαχρονικά αιτήματα του αστυνομικού προσωπικού για τα οποία η Ομοσπονδία εργάζεται μεθοδικά και με συνέπεια δίνοντας καθημερινά τον αγώνα της.

Ειδικότερα, στη συνάντηση οι Αστυνομικοί αναφέρθηκαν στην θεσμοθέτηση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο, αίτημα διαχρονικό των αστυνομικών, το οποίο με πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. επανήλθε στη πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών το 2017 και για το οποίο ο κ. Τσουβάλας δήλωσε ότι αποτελεί δίκαιο αίτημα, έχει τη θετική εισήγηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και είναι κάτι το οποίο επεξεργάζεται ο φορέας ειδικού σκοπού που ιδρύθηκε από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. Επιπλέον, η Ένωση αναφέρθηκε στη θέσπιση ενός δίκαιου μισθολογίου και στην αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, όχι μόνο για τη Σχολή Αξιωματικών, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της Σχολής Αστυφυλάκων, η οποία αναβαθμίσθηκε με τη δημοσίευση του Π.Δ. 60/2021, πλην όμως, απαιτείται η συνέχιση των ενεργειών, ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα πρότυπα της συνθήκης της Μπολόνιας.

Εν συνεχεία, υπενθύμισαν στον κ. Τσουβάλα την πρόταση τους από το 2015, που αφορά την ίδρυση αστυνομικού τμήματος μικτής αρμοδιότητας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό δήμο της χώρας χωρίς Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό, με οργανική δύναμη τουλάχιστον 30 αστυνομικών και η στελέχωσή της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. β΄ του Π.Δ. 100/2003, δηλαδή με έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού από άλλη περιοχή μετάθεσης, το οποίο θα προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας και όχι από την υπάρχουσα δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.

Επιπρόσθετα, έθιξαν το ζήτημα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ότι από το 2008 και εντεύθεν, στους συναδέλφους δεν έχουν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα εφόδια ιματισμού, υπόδησης και εξάρτησης, με αποτέλεσμα να υφίστανται συνεχή οικονομική αιμορραγία καθώς υποχρεώνονται να προμηθεύονται τα είδη ιματισμού και υπόδησης με ιδίες δαπάνες, προκειμένου να επιτευχθεί το κανονικό της στολής.

Τέλος, τονίσθηκε ότι είναι αναγκαία και άμεση η αντικατάσταση των δικύκλων οχημάτων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, διότι με την προσθήκη των δίκυκλων αυτών οχημάτων θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ