Αναρτήθηκε στις:11-05-22 11:51

Ορειβατικός Σύλλογος: Εξόρμηση στα Άγραφα, Φτέρη (2.126μ.)


Το διήμερο 14 και 15 Μαΐου ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας θα πραγματοποιήσει την επόμενη εξόρμησή του στα Άγραφα: Φτέρη (2.126μ.). Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η λαϊκή ρήση περιγράφει με τον πιο εύστοχο τρόπο τα Άγραφα: "Όταν ο Θεός έχτιζε τον κόσμο πέρασε όλο το χώμα από ένα μεγάλο κόσκινο. Το μαλακό χώμα που βγήκε από τις τρύπες του σχημάτισε τους κάμπους, τις πεδιάδες και τις εύφορες πολιτείες. Οι πέτρες μαζί με τα στουρνάρια και τα χαλίκια έμειναν στο κόσκινο σαν άχρηστα. Αναποδογυρίζοντας το κόσκινο, τα έριξε κάτω και αυτά σχημάτισαν τα Άγραφα".

Το μεγαλειώδες αυτό ορεινό σύμπλεγμα, το οποίο σήμερα όπως και τόσα άλλα μέρη της χώρας μας, απειλείται από την πράσινη ανάπτυξη τις ανεμογεννήτριες. Έτσι εμείς επιλέξαμε να τιμήσουμε τον απάτητο αυτό τόπο με μία ανάβαση σε μια από τις πιο όμορφες κορυφές τη Φτέρη.

Βαθμός Δυσκολίας: 3

Ώρες πορείας: 11-12

Αρχηγός: Χρήστος Κούρτης (6976887041)

Αναχώρηση: Σάββατο 14/5 15:00 από το πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ