Αναρτήθηκε στις:10-09-21 15:17

70 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του Γ.Ν. Άρτας σε αναστολή εργασίας


Γιάννης Πασιάς «Οι ελλείψεις υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλες, που κάποιοι διοικητές δεν δίνουν το χαρτί της αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς για να διατηρήσουν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων»Της Ειρήνης Κατσούλα


Τους 70 αναμένεται να φτάσουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, που τίθενται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού. Μέχρι αυτή τη στιγμή, 40 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του Γ.Ν. Άρτας έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι 30 βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και μόλις αυτή τελειώσει, θα τεθούν κι αυτοί σε αναστολή εργασίας. Οι 70 αυτές κενές θέσεις αναμένεται να δημιουργήσουν μεγάλα κενά στην εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Άρτας, τα οποία όπως προβλέπεται να καλυφτούν τόσο από επικουρικούς όσο κι από μετακινήσεις προσωπικού εκ των έσω, ωστόσο δεν είναι γνωστό σε πόσο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η κάλυψη των κενών θέσεων και σε τί ποσοστό (αφού δεν είναι δυνατόν να καλυφτούν τα κενά σε ποσοστό 100% σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας). Αξίζει να τονίσουμε ότι το υπάρχον προσωπικό στο Γ.Ν. Άρτας δίνει τιτάνια μάχη να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των ασθενών, καλύπτοντας τα κενά που άφησαν πίσω τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Οι ίδιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους, περίπου δύο χρόνια παλεύουν ενάντια στον αόρατο εχθρό και τώρα συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην πανδημία καλύπτοντας και τα κενά που έχει προκαλέσει η έλλειψη υγειονομικών λόγω της αναστολής εργασίας, δουλεύοντας συνεχόμενα και χωρίς ρεπό.

Σήμερα το πρωί, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του Γ.Ν. Άρτας για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή της εργασίας τους λόγω μη εμβολιασμού. Υγειονομικοί κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι έφεραν μαζί τους και τα μικρά παιδιά τους, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι με το μέτρο της αναστολής εργασίας και της διακοπής του μισθού, ολόκληρες οικογένειες θα πεινάσουν! Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ζητούν πίσω τη δουλειά τους, καθώς κρίνουν ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι περισσότερο τιμωρητικό παρά προτρεπτικό για να εμβολιαστούν και οι ίδιοι.


Οι συγκεντρωμένοι υγειονομικοί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο κρατώντας την Ελληνική Σημαία στα χέρια, σύμβολο της Ενότητας, της Ελευθερίας και της Χριστιανικής Πίστης. Απαντώντας σε ερωτήσεις μας περί του θέματος, οι ίδιοι μεταξύ άλλων δήλωσαν τα εξής “Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, αυτή τη στιγμή έχει γίνει κατάλυση των πάντων! Δεν υπάρχει Σύνταγμα, δεν υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει τίποτα…Δεν υπάρχει Δημοκρατία, τί θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές; Ο απώτερος σκοπός της κυβέρνησης είναι να οδηγηθούμε ως χώρα σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου η δημόσια υγεία θα αντικατασταθεί από την ιδιωτική, η οποία θα είναι πανάκριβη και δεν θα είναι προσιτή για όλους. Το μέτρο της αναστολής εργασίας δεν είναι προτρεπτικό αλλά τιμωρητικό, έβγαλαν σε αναστολή εργασίας ανθρώπους που επί 18 μήνες ήμασταν μάχιμοι, ανθρώπους που δώσαμε τη ζωή μας μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο και σαφώς το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι προς όφελος της δημόσιας υγείας, διότι υπάρχουν κι άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν… Εμείς ως υγειονομικοί τηρούσαμε όλα τα μέτρα και τόσους μήνες, τουλάχιστον στο δικό μας νοσοκομείο, ουδέποτε υγειονομικός μετέδωσε τον ιό σε ασθενή. Όσον αφορά το εμβόλιο, ακόμη και η ίδια η Pfizer μας λέει ότι τα αποτελέσματά του θα τα ξέρουμε το 2023, οπότε και εμείς δεν έχουμε πειστεί για την αποτελεσματικότητά του”.


Ο παιδίατρος Γιάννης Πασιάς, παίρνοντας το λόγο, επεσήμανε “Έχουμε ξεκινήσει δικαστικό αγώνα, γιατί η συνταγματικότητα, έτσι όπως παρουσιάζεται τώρα πια, σημαίνει φασισμός. Με τη βοήθεια της Παναγίας και του Χριστού θα πετύχουμε το στόχο μας να επιστρέψουμε πάλι στις δουλειές μας και δόξα των Θεώ καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια νέα στοιχεία που θα αποσιωπήσουν όλους αυτούς που νομίζουν ότι μας λένε τη δική τους αλήθεια, τη δική τους επιστήμη, ενώ εμείς τάχα είμαστε ψευδοεπιστήμονες. Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται από τους αγώνες που δίνουν οι λίγοι! Εμείς δεν είμαστε αντιεμβολιαστές - εγώ ως παιδίατρος ίσως έχω κάνει και τα περισσότερα εμβόλια εδώ στην Άρτα - όμως είμαστε εμβολιοσκεπτικιστές και δεν έχουμε πειστεί για τη χρησιμότητα αυτού του εμβολίου”.Όσον αφορά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που δημιουργούνται στα δημόσια νοσοκομεία ως αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας, ο κ. Πασιάς δήλωσε ότι ο ίδιος και άλλοι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί του έχουν ενημέρωση ότι οι πιέσεις στα νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλες, που διοικητές σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας δεν δίνουν το χαρτί της αναστολής εργασίας σε ορισμένους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, διότι τους χρειάζονται μέχρι να έρθουν οι αντικαταστάτες τους. Κλείνοντας, ο κ. Πασιάς τόνισε “Ζητώ από τους συναδέλφους να παραμείνουμε ενωμένοι, να μην κάνουμε πίσω, γιατί αν κάνουμε πίσω ίσως να είναι αργά μετά. Αν πέσουμε εμείς, τότε σειρά έχουν οι εκπαιδευτικοί, οι ένστολοι και στο βάθος τα παιδιά μας…! Δεν δίνω συμβουλές ούτε αποτρέπω κανέναν για το εμβόλιο, όμως κι εμείς έχουμε την άποψή μας κι αυτή την άποψη θα την υπερασπιζόμαστε μέχρι τελικής νίκης!”.

Τέλος, να τονίσουμε ότι έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή από αυτά τα 70 άτομα των ανεμβολίαστων υγειονομικών της Άρτας και συγκεντρώνονται χρήματα, τρόφιμα για όσους υγειονομικούς της Άρτας βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση και τα έχουν ανάγκη, και υπάρχει ένα κύμα αλληλοβοήθειας μεταξύ τους.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ