Αναρτήθηκε στις:23-06-21 11:16

Αισιόδοξα νέα για την αποκατάσταση της υγείας του 19χρονου Γιάννη Πάνου


Της Ειρήνης ΚατσούλαΕπικοινωνήσαμε με τον πατέρα του Γιάννη Πάνου, του 19χρονου από την Άρτα, ο οποίος είχε ένα τραγικό ατύχημα πέρυσι το καλοκαίρι, μετά το οποίο διαγνώστηκε με ατελή τετραπληγία με θλάση νωτιαίου μυελού. Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης μετά το τραγικό συμβάν νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γεννηματάς”, ενώ η οικογένειά του έκανε την ίδια ώρα έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε ο Γιάννης να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, το οποίο διαθέτει σύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα κατάλληλα για την περίπτωση του Γιάννη. Χρήματα συγκεντρώθηκαν πολύ γρήγορα τόσο από την Άρτα, το Αγρίνιο (όπου διαμένει η οικογένεια), όσο και από όλη την Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Μάλιστα, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη και συγκινητική, που ο πατέρας του Γιάννη, Μάριος Πάνου, ζήτησε μετά από δύο εβδομάδες να σταματήσουν οι χρηματικές καταθέσεις διότι τα χρήματα ήταν πια αρκετά για να καλυφθούν τα έξοδα του γιου του. Ποιες είναι οι εξελίξεις τώρα; Σας ενημερώνουμε ότι ο Γιάννης μεταφέρθηκε στο κέντρο αποκατάστασης και ήδη παρατηρούνται βελτιώσεις στις κινήσεις του σώματός του. “Ο Γιάννης έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα τις θεραπείες στο κέντρο αποκατάστασης” μας δήλωσε ο πατέρας του και “έχει μπει σε έναν ρυθμό τώρα. Ο ίδιος είναι ευχαριστημένος, γιατί βλέπει ήδη αποτελέσματα βελτίωσης πάνω του και αυτό μας χαροποιεί κι εμάς ιδιαίτερα, γιατί προχωράμε θετικά… Η διάγνωση είναι ατελής τετραπληγία, όμως παρουσιάζει κινήσεις σε όλα του τα άκρα, όμως το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλοι βελτιώσεις και στον κορμό του, στη μέση του, και στα πόδια του και στα χέρια του. Αισθανόμαστε ότι προχωράει η αποκατάσταση κινητικά, αλλά φυσικά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας”.

Όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση του Γιάννη, ο πατέρας του, Μάριος Πάνου, μας ενημέρωσε ότι το παιδί είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και ακολουθεί το πρόγραμμα αθλητή. Τον ενδιαφέρουν οι προπονήσεις του πάνω στο κέντρο, κοιμάται νωρίς για να μπορεί να ανταποκριθεί στις κινητικές ασκήσεις της επόμενης ημέρας και πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα! Ο ίδιος έχει πολύ ανεβασμένη διάθεση και οραματίζεται το μέλλον, θέλει να σπουδάσει, και βλέποντας τις βελτιώσεις πάνω του είναι πολύ χαρούμενος ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Σχετικά με το κέντρο αποκατάστασης που επέλεξαν στη Λάρισα, ο κ. Πάνου δήλωσε ότι ως οικογένεια είναι 100% ευχαριστημένοι από τη δουλειά που γίνεται εκεί, μάλιστα το προσωπικό έχει αγκαλιάσει τον Γιάννη και πέρα από τη βοήθεια στο σώμα του, του προσφέρουν και ψυχολογική βοήθεια για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο αυτό αγώνα. “Το παιδί αισθάνεται τους ανθρώπους εκεί σαν οικογένεια και ηρεμεί κοντά τους. Δόξα τω Θεώ όλα πηγαίνουν μια χαρά!” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Γιάννη.

Κλείνοντας, ο κ. Πάνου θέλησε για ακόμη μια φορά να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους συμπολίτες του, τους Αρτινούς, αλλά και σε όλον τον κόσμο που τους στήριξε “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες μου στην Άρτα, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας για τη βοήθεια που μας προσέφεραν, γιατί χωρίς αυτή την οικονομική βοήθεια δεν θα μπορούσαμε εμείς να πάμε το Γιάννη στο συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης και να έχουμε σήμερα αυτά τα θετικά αποτελέσματα μέσω των ιατρών και των σύγχρονων μηχανημάτων που έχουν εκεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ!”.

Εμείς να στείλουμε στο Γιάννη τις ολόθερμες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και να του ευχηθούμε από καρδιάς όλα του τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ