Αναρτήθηκε στις:17-06-21 17:16

Π. Μίγδος: Ζητά οικονομική ενίσχυση των μελισσοκόμων


Να ληφθεί μέριμνα οικονομικής ενίσχυσης των μελισσοκόμων λόγω των εξοντωτικών συνεπειών που έχει επιφέρει στον κλάδο η πανδημία του Covid 19, ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίγδος αναφέρει ότι «ο Μελισσοκομικός κλάδος επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις τις πανδημίας με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται: α) Μείωση στην παραγωγή προϊόντων κατά 40 % τουλάχιστον, β) Μείωση των πωλήσεων κατά 80% (κύριος λόγος της μείωσης: Το κλείσιμο της εστίασης και η έλλειψη τουριστικής δραστηριότητας), γ) Μείωση των τιμών χονδρικής αγοράς (κύρια αιτία πτώσης τιμής οι αδιάθετες ποσότητες της περσινής χρονιάς)».

Επίσης, ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη υπογραμμίζει ότι «η ελεύθερη εισαγωγή μελιού και οι ελληνοποιήσεις μελιών άγνωστης προέλευσης και ποιότητας και η πώληση πολλών από αυτά σε super market οδηγούν αναπόφευκτα σε πτώση τιμών άλλα και σε αδυναμία των δικών μας μελισσοκόμων να αντεπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής αγνών και ποιοτικών προϊόντων».

Τέλος, ο κ. Μίγδος στο έγγραφό του τονίζει ότι πρέπει να ενισχυθεί άμεσα οικονομικά ο Μελισσοκομικός κλάδος με την ένταξη του στους πληττόμενους ΚΑΔ λόγω Covid 19 καθώς, επίσης, να συμπεριληφθούν και οι Μελισσοκόμοι στους δικαιούχους αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε περίπτωση καταστροφής λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω χρήσης φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων επί ίσοις όροις σε σχέση με τους άλλους κλάδους της πρωτογενής αγροτικής παραγωγής.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ