Αναρτήθηκε στις:22-11-17 11:25

Σε υψηλά επίπεδα οι πωλήσεις παιχνιδομηχανών παρά την κρίση


Οι Έλληνες μένουν σπίτι λόγω και της οικονομικής κρίσης και ειδικά οι νεαρές ηλικίες αναζητούν τρόπους ψυχαγωγίας και το αποτέλεσμα δείχνει να είναι η αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις πωλήσεις παιχνιοδομηχανών.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου οαριθμός των παιχνιδομηχανών που πουλήθηκαν έφθασε τις 70.000, εκ των οποίων οι 50.000 ήταν κονσόλες επόμενης γενιάς (next generation consoles), όπως είναι το PlayStation 4 της Sony, το Xbox One της Microsoft και το Nintendo Switch. Οι επόμενης γενιάς παιχνιδομηχανές είναι η κατηγορίας στην οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση οι κατασκευαστές.

Με δεδομένο ότι ο Δεκέμβριος -λόγω Χριστουγέννων- θεωρείται ο καλύτερος μήνας από πλευράς πωλήσεων, ενώ και οι εκπτώσεις του Νοεμβρίου και ειδικά η Black Friday, συνεισφέρουν θετικά, τότε σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των παιχνιδομηχανών που θα πουληθούν μπορεί να πλησιάσει -ή ακόμη και να ξεπεράσει- τις 90.000, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά, φυσικά, κονσόλες επόμενης γενιάς.

Κυρίαρχος της αγοράς παιχνιδομηχανών είναι η Sony καθώς το PlayStation 4 εκτιμάται ότι έχει πάνω από το 75% της αγοράς, με το Xbox One να κινείται στα επίπεδα του 15%.

Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι η αγορά του gaming παρουσιάζει σημαντική δυναμική και είναι ενδιαφέρον ότι εκτιμάται πως σε συνολικό επίπεδο φθάνει σε επίπεδα που πλησιάζουν τα 60 εκατ. ευρώ (κονσόλες, παιχνίδια, περιφερειακά κ.ά.) Μάλιστα, οι πωλήσεις παιχνιδομηχανών (ή game consoles) αλλά και τα σχετικά περιφερειακά (από οθόνες και ποντίκια μέχρι τις κάρτες γραφικών) είναι από τις λίγες κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας, οι πωλήσεις των οποίων παρουσίασαν αύξηση μέσα στο 2017 παρά την πτώση της συνολικής αγοράς. Επίσης, είναι ενδιαφέρον πως ανοδικά κινούνται τα τελευταία χρόνια και οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών (τόσο επιτραπέζιων όσο και φορητών) που απευθύνονται σε gamers. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα προσφέρουν πολύ υψηλές επιδόσεις και γενικότερα κινούνται -από πλευράς τιμής- στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς.

cnn.gr
img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ