Αναρτήθηκε στις:27-06-18 20:21

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο - λαϊκό τραγούδι


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Σκουφά από την Κομματική Οργάνωση Άρτας του ΚΚΕ


Στα πλαίσια των θεματικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κ.Κ.Ε., η Κ.Ο. Άρτας οργανώνει εκδήλωση για την εξέλιξη της ταξικής πάλης, και τις επιδράσεις της στο ρεμπέτικο – λαϊκό τραγούδι, θέλοντας να αναδείξει τι είναι αυτό που προσδιορίζει ένα τραγούδι σαν λαϊκό. Αν μπορεί να συμβάλλει το λαϊκό τραγούδι σε μια συλλογική αντιμετώπιση των λαϊκών βασάνων, αν μπορεί να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο, βοηθώντας στη διαμόρφωση ζωντανών σχέσεων του λαού μας, σε μια εποχή που το σύστημα σάπισε, και ο «γυάλινος κόσμος» του σπάει.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ., με συζήτηση για την πορεία και την εξέλιξη του ρεμπέτικου - λαϊκού τραγουδιού, με την συμμετοχή, του Στέφανου Λουκά, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., και του Γιώργου Πρέντζα, μουσικού, και μέλος της Ε.Π. Ηπείρου –Κ-Λ του Κ.Κ.Ε.

Θα ακολουθήσει Μουσικό – Αφηγηματικό – Οπτικό – Χορευτικό Αφιέρωμα, στην εξέλιξη του λαϊκού τραγουδιού με 17 τραγούδια που σημέδεψαν αυτή την πορεία. θα τραγουδήσουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πάνος Τσίτσικας, Ρούλα Αντωνίου, Σοφία Κούρου, Μιχάλης Τσερμπής. Στην ορχήστρα συμμετέχουν: Παχνιστής Φίλιππος στο πιάνο, Κούστας Δημήτρης στο Ακορτεόν, Τσίτσικας Πάνος στο Μπουζούκι, Γιαννούκος Δημήτρης στα Τύμπανα, Παπαπαναγιώτου Άγης στην Κιθάρα, Τσερμπής Μιχάλης στην Κιθάρα, Γαλάνης Πάνος στο μπουζούκι.

Στο αφηγηματικό συμμετέχει η ηθοποιός Καούκη Γεωργία, ενώ ζευγάρια από το τμήμα λαϊκών χορών του «Σκουφά» θα συνοδεύουν το αφιέρωμα.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img