Αναρτήθηκε στις:08-02-18 11:27

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ


ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΖΑΝΜΕΡ
Εκδόσεις Opera 2016 σελ. 243


Η υπερβολική αυτοπεποίθηση και η εφηβική απρονοησία καταδικάζουν έναν δεκατετράχρονο ληστή σε μια αναπάντεχη κάθειρξη. Η μοναχική υπέργηρη γυναίκα την οποία επιχειρεί να ληστέψει, τον κλειδώνει στο μπάνιο και στρογγυλοκάθεται μιλώντας του έξω από την πόρτα. Η τιμωρία του: να μετατραπεί στον ιδανικό (και τραγικό) ακροατή, που θ’ ακούσει θέλοντας και μη ολόκληρη την ιστορία μιας μακράς ζωής που οδεύει προς το τέλος της.

Ιλαρό και δραματικό μαζί, λαμπερό και ερεβώδες, το «Απ’ τον αέρα πιο ελαφριά» είναι ένα λογοτεχνικό κατόρθωμα. Ένα μυθιστόρημα που - σαν γνήσιο θρίλερ - κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία ως την τελευταία σελίδα.

Ο Φεδερίκο Ζανμέρ (Federico Jeanmaire) γεννήθηκε το 1957 στην επαρχία του Βαραδέρο, κοντά στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). Σπούδασε φιλολογία και εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Έχει εκδώσει πολλά βραβευμένα μυθιστορήματα (βραβείο RicardoRojas, βραβείο Emecé). Το Απ’ τον αέρα πιο ελαφριά τιμήθηκε με το εξέχον βραβείο Clarín. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.


Κώστας Τραχανάς

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ