Αναρτήθηκε στις:30-11-17 15:02

Γιάννενα: Με επιτυχία το αφιέρωμα στον Ιταλό ποιητή Cesare Pavese


Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25/11/2017, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα Γιάννενα, ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ιταλό ποιητή Cesare Pavese που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογός μας με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την ΕΛΣΗ (Εταιρεία Λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου), το Σύλλογο Ελληνο-ιταλικής φιλίας Ν. Ιωαννίνων και το κέντρο ξένων γλωσσών Ιταλικά «ΒIANCO».

Άξια συγχαρητηρίων η προσεγμένη δουλειά της Γιάννας Κούλα, η οποία είχε την σκηνοθετική επιμέλεια κι αξιοθαύμαστη η σκηνική παρουσία των ερασιτεχνών ηθοποιών (Φ. Γιωτάκη, Ελένης Κολοκούρη, Ρούλας Στάθη, Σωτηρίας Τζιούρη και Γιώργου Παππά) καθώς και των μουσικών (Αλέξη Μπάγια-κιθάρα και Αντώνη Καρασταμάτη-κρουστά), που πήραν μέρος στο καλλιτεχνικό σκέλος του αφιερώματος.

Η ζεστή αίθουσα του πολυχώρου πλημμύρισε από κόσμο παρά την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη. Το κοινό ένθερμο και ενθουσιασμένο καταχειροκρότησε την άρτια οργανωμένη, από κάθε άποψη, εκδήλωση.

Από το Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας παρευρέθη ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Ματάτσης με τη σύζυγό του, ο οποίος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δ.Σ και αναφέρθηκε εν συντομία στην πολύχρονη δράση και τη δυναμική του παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Κορινθίας.

Τον λόγο, είχαν πάρει, επίσης, λίγο πριν, η ποιήτρια Γιώτα Παρθενίου, στην οποία οφείλεται η ιδέα αλλά και η υλοποίηση αυτού του αφιερώματος, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Συλλόγου Γουλιέλμο Μπιάνκο, βασικός συντελεστής , επίσης και ο πρόεδρος της ΕΛΣΗ και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση με έναν μεστό, ουσιώδη και εντυπωσιακό τρόπο.


Mαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση
Ποιήτρια – πρώην αντιπρόεδρος ΕΕΛ

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ